24. apr
GRÅT AV GLEDE: Berthe Annette Svenkerud fra Vang gråt da hun kom i mål. 32-åringen ble nummer sju i et herlig comeback.
FOTO: TROND LILLEBO
 
Bjørgen imponert over Svenkerud
Berthe Annette Svenkerud (32) banket til på hjemmebane, og ble nummer sju. Gullvinner Marit Bjørgen ble imponert over Vang-jenta. Lørdag gir Svenkerud full gass igjen.

Publisert: 13.jan.2018 10:11
Oppdatert: 13.jan.2018 11:02

32-åringen var så glad at hun strigråt etter målgang. Vang-jenta, som representerer Kvaløysletta Skilag, jobber som lege i Tromsø, og har en sønn på to år. Dette var et comeback som det luktet skikkelig svidd av, og det imponerte Marit Bjørgen.

– Det var veldig bra, og jeg er imponert. Det er utrolig moro at hun fant tilbake skigleden, at hun ville satse igjen, og ikke minst at hun går så fort, sier Marit Bjørgen.

Gull fra junior-NM

Berthe Annette Svenkerud kjempet i toppen gjennom hele 10-kilometeren, og var to minutter og 17 sekunder bak langrennsdronning Bjørgen i mål.

Svenkerud, som lærte å gå på ski på Gåsbu, ble juniornorgesmester på 10 kilometer skøyting i 2002 i Holmenkollen. Etter to sesonger som senior la hun satsinga på hylla.

– Det har vært en tøff reise for meg å komme hit. Jeg har fått barn, tatt en utdannelse, og fått en bra jobb. I sommer jobbet jeg 100 prosent som lege. Nå jobber jeg tre dager i uka, sier 32-åringen.

– Hva har du gjort for å komme opp på dette nivået?

– Jeg har fått en veldig fin hverdag, og trives utrolig godt. Jeg har alt, og føler at jeg har det perfekte livet nå. Det er utrolig viktig å trives. Og så har jeg prioritert teknikktrening. Jeg har terpet og terpet, og det har gitt resultater. Jeg har trent systematisk, og tatt dette skikkelig seriøst.

– Hva tenker du om framtida?

– Som jeg sa har jeg det perfekte livet nå. Jeg har en helt annen ro, og akkurat nå tenker jeg at det går an å satse på denne måten i flere år til. Kanskje kan jeg gå til jeg er 40 år, sier Vang-jenta Berthe Annette Svenkerud, og smiler med hele kroppen.

Fikk trua for to år siden

Det var for to år siden hun virkelig fikk lyst på comeback.

– Det var NM del én hjemme på Kvaløysletta, og jeg skulle bare være med. NM del to det året var på Beitostølen, og da ble jeg nummer 16. Da tenkte jeg: Kan dette la seg gjøre? Jeg hadde nemlig jobbet nattevakt hele uka før, og ammet sønnen min. Etter det rennet fikk jeg trua på at det var mulig med et skikkelig comeback, sier Berthe Annette Svenkerud, som sa dette om rennet fredag:

– Det kjentes ikke ut som om jeg gikk fort. Jeg tenkte ikke plassering, men visste at jeg var i bra form, sier Vang-jenta.   

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.