23. jul
ØKT REKRUTTERING: Både blant «vanlige» skiløpere og aktive alpinister i Lierberget.
 
Ble størst i Hedmark med Hafjell-hjelp
Lierberget har løftet seg med hjelp fra proffene i populære Hafjell. Slik ble også VSF Alpin den største alpinklubben i fylket - og prisvinner.

Publisert: 23.jan.2014 10:44
Oppdatert: -

Vang Skiløperforening Alpin (VSF) har opplevd en gedigen oppsving i antall aktive alpinister de siste få årene, og kan trolig takke blant andre Hafjell skisenter for det.
På tredje sesongen hjelper populære Hafjell skisenter det lille alpinanlegget i Lierberget med å øke rekrutteringen med et bedre skianlegg.
- Vi synes det er utrolig morsomt. De var overraskende positive til «lille oss» da dette samarbeidet startet for to år siden. De kom nedover med en hel delegasjon og ville hjelpe, forteller leder Grethe Bøhn Busterud i VSF alpin.

Rekrutteringsarena

Hafjell ser på Lierberget som en rekrutteringsbakke, og ønsker derfor å hjelpe til med å legge forholdene til rette for å ha en bedre treningsarena for ski og snowboardkjøring.
- Vi og Hafjell har en felles agenda, og det er å få barn, unge og voksne mer ut på ski og til å bli bedre til å kjøre på ski, forteller hun.

- Ikke konkurrenter

Hafjell har bistått med rådgivning og praktisk arbeid, bekrefter driftsansvarlig Tommy Viken i Hafjell skisenter.
- Vi betrakter Lierberget som en del av nærområdet vårt, og det gjelder også andre slike småarenaer rundt oss. De er mer rekrutteringsarenaer enn konkurrenter, og vi prøver å hjelpe til så godt vi kan når vi har mulighet, sier Viken.
Busterud har fått bekreftet at de vil få hjelp også i inneværende sesong.

Ble størst og fikk pris

Etter at Hafjell-samarbeidet startet er VSF Alpin blitt den største klubben i Hedmark. De har nå over 60 aktive alpinister. Blant annet har klubben opplevd en gedigen «jenteboom» til sporten, slik HA-sporten kunne fortelle 4. april i fjor. I tillegg ser klubben flere kjørere i bakken til vanlig.
- Vi har også markedsført oss bedre og arrangert skikurs. Med også et flottere anlegg, gjør det at folk kommer igjen, forteller Busterud.
I fjor ble løftet kronet med Hedmark Skiklubbs rekrutteringspris.

Parkhjelp

Parkområdet er det viktigste Hafjell-ekspertene bidrar til å gi et løft. En dyktig tråkkemaskinfører var de to foregående sesongene i Vangsåsen for å lære opp Lierbergets egne kjørere, og for å anlegge en bra park som kan brukes av alle uansett ferdighetsnivå.
- Det håper og tror vi vil skje i år også, da vi ser at etterspørselen blant parkkjørere er stor. Vi må bare få enda litt mer snø først, for fasilitetene i parken krever det. Tråkkemaskinfører Øystein Vaagaasarøygard fra Hafjell er velkjent i miljøet, og spesielt god på park, forklarer Busterud.

Vil bli best i Norge

Til parkområdet har Lierberget også et samarbeid med elever fra X-sport- og snowboardlinjene på Hedmarkstoppen. De sørger for å «trimme» anlegget slik at de til enhver tid har de rette elementene og utfordringene.
- Vår visjon er at parken i Lierberget skal bli det beste lokalanlegget i Norge, sier Busterud.
Før denne ukas sesongåpning i bakken, har sju snøkanoner kjørt 24 timer i døgnet i halvannen uke.

Sesongåpning

Tirsdag kveld kunne Lierberget skisenter endelig varsle sesongåpning på nedoverski i Vangsåsen.
- Etter en mild start på vinteren, er vi nå veldig glade for å si at det er klart for å leke seg i skibakken, sier Busterud.
Det mangler litt for å få parkområdet ferdig, men det jobbes på spreng for å få parken klar i løpet av de nærmeste dagene.
- Det må til mye kunstsnø for at et lite anlegg som Lierberget skal klare å åpne, forklarer Busterud.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke