Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
hacklink
buy instagram followers
23. sep
SATSER: Tom Søgård er opptatt av å utvikle Dala-fotballen.Foto: Jacob Sundblom Nygaard
 
Vil ha med Solbakken og Bekk i trenerteam
Det skal satses mer profesjonelt i Dala-fotballen. Økte treningsdoser og en rød tråd i treningsarbeidet fra guttelaget og opp skal stå på programmet.

Publisert: 18.okt.2013 04:13
Oppdatert: -
Brumunddal
Dalas sportslige leder, Tom Søgård er godt i gang med planleggingen av neste års sesong. På et møte onsdag fikk spillerne beskjed om at det vil bli økt satsing på det sportslige.
- Dala må profesjonaliseres, og på det sportslige planet må A-stallen opp i treningsdoser. Denne sesongen har vi hatt tre økter i sesongen og fire på vintertid. I sesongforberedelsene må vi opp i fem, seks økter i uka, og på sommertid fire pluss kamp, sier Søgård.

Bekk og Solbakken

Til å gjennomføre dette ønsker Søgård at Erik Wettermark skal fortsette som hovedtrener.
- Ja, det er et unisont ønske fra klubben og spillerne. Erik har høy tillit hos oss. Men han har en krevende jobb ved siden av fotballen, og derfor er det viktig at teamet rundt ham forsterkes. Stein Vidar Brekke har vært med i år og fortsetter. I tillegg snakker vi med Frode Bekk og Stein Rune Solbakken, sier Søgård.
Det legges opp til en rød tråd i treningsarbeidet i klubben. Dala har ansatt Fred Leo Nysæter som guttetrener for en gjeng Søgård kaller Dalas satsingslag. Det er her de skal høste A-spillere om noen sesonger.
- Vi har også over 30 juniorspillere og et rekruttlag hvor det skal ansettes trenere, og det er nedfelt i en sportslig plan at alle lagene fra gutt og opp skal spille lik fotball.
- Hva slags fotball skal Dala spille?
- Tallkombinasjoner skal ikke jeg begi meg inn på å snakke om, men i år har Erik Wettermark spilt med tre bak, og det vil være trenerne som skal diskutere slike ting i et sportslig utvalg, sier Søgård.

Forandringer

Når den sportslige lederen snakker om profesjonalisering, har han også lagt fram det for spillerne.
- Med økte treningsdoser er det enda viktigere at spillerne lever et mer profesjonelt liv også utenfor banen. Jeg sier ikke at de ikke har gjort det i år, men det er viktig å minne seg selv om at det er forskjell på å trene seks økter i uka og tre. Da er det også viktig å ha økt fokus på mat, drikke og hvile, sier Tom Søgård til HA-sporten.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
Şehirlerarası evden eve nakliyat