17. jul
GOD START: Tore Brovold har fått en kjempestart etter første dag av skyte-EM.
FOTO: Halvor Lea, Olympiatoppen
 
Brovold åpnet sterkt i EM
Tore Brovold ligger på delt andreplass i skeet etter første dag av EM i skyting.

Publisert: 21.jul.2015 20:29
Oppdatert: 21.jul.2015 20:29

Hamar-skytteren, som er på jakt etter EM-medalje og en OL-plass, har gitt seg selv et glimrende utgangspunkt etter første dag i EM i Maribor. Med 74 treff på 75 duer er Tore Brovold på delt andreplass med landsmann Tom Beier Jensen.

Konkurransen avsluttes med nye 50 duer i kvalifseringen onsdag formiddag. De seks beste går så til finaleskyting onsdag ettermiddag. 

Norsk medalje på første dag

Odd Arne Brekne, Stian Bogar og Ole-Kristian Bryhn sikret Norge bronse i lagkonkurransen på 50 meter rifle liggende under EM i skyting tirsdag.

Lagkonkurransen var også en del av kvalifiseringen til finalen i øvelsen. Brekne kom på annenplass. 30-åringen ble kun slått av Sergei Kamenskij. Russeren satte verdensrekord med 633 poeng. Det sikret også russerne gullet foran Østerrike.

Brekne skjøt til 627,8 poeng, og var best i sin kvalifiseringsgruppe. Også Borgar imponerte med 624,1 poeng. Det gjorde at det norske laget ledet før Bryhn skulle skyte sine 60 skudd. VM-kongen fra i fjor endte på 618,7 poeng, noe som ga bronsemedalje. Alle gikk videre til finalen. Den gjennomføres onsdag. (©NTB)

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke