21. jul
OL-BANEN: Tore Brovold har testet OL-arenaen, og her er han foran resultattavla etter tredjeplassen i verdenscupen i skeet i London.
 
Bruker 150.000 fra egen lomme
OL-klare Tore Brovold (41) opplevde ikke det store gullrushet etter sølv i Beijing-OL. Han bruker fortsatt årlig 150.000 kroner av egen lomme på skytesporten.

Publisert: 30.mai.2012 07:38
Oppdatert: -

Hamar
Tore Brovold hadde forventet bedre økonomiske tider etter OL-sølv i Beijing. Men slik gikk det ikke. Det er fortsatt Sparebanken Hedmark som er sponsor og arbeidsgiveren Norsk Tipping som bidrar med fri, som drar det største lasset sammen med stipendet på 120.000 kroner fra Olympiatoppen.
- I tillegg bruker jeg i hvert fall over 150.000 kroner fra egen lomme, forteller skeetskytteren fra Stange.

Finanskrisen

- Hadde du trodd på bedre økonomiske tider etter OL-sølvet i Beijing?
- Jeg hadde forventet det, men så kom finanskrisen, og de fleste måtte skjære ned på utgiftene sine. Ja, selv en bilavtale de siste fire årene har det ikke vært mulig å få til, så sølv i OL ga ikke mye gull i ettertid. Jeg vet om andre nasjoner som har fått til mye mer, men jeg driver med skyting først og fremst fordi det er moro, sier Brovold.
OL-uttaket kom ikke som noen overraskelse verken på Brovold selv eller de som holder seg sånn noenlunde à jour på skeetskyting.

Vanskelige forhold

Tore Brovold har vært i England og testet forholdene i prøve-OL, og ble ikke veldig imponert over forholdene på skytearenaen.
- Duken i bakkant av banen blir en stor utfordring. Under enkelte lysforhold kommer lyset gjennom den grønne duken, og det er heller ikke så lett å se røde duer mot grønn bakgrunn. Etter at de fikk opp teppet, kan det også oppstå en turbulens inne i skyteområdet, sier Brovold, som nå har valgt å ta seg en god skyteferie etter en lang sesong med mange konkurranser.
- Jeg har ikke skutt siden Kypros for halvannen uke siden, og jeg kommer nok ikke til å delta i mer enn ett eller to stevner før OL heller.
- Hvordan ser du på vinnersjansene?
- Det er 15 som kan vinne, og jeg har meg selv inne på den lista. Dette er en marginal sport, og det kommer an på forholdene og å ha dagen.
- Og da kommer det godt med å ha OL-erfaring?
- Jeg ser på det som et helt vanlig stevne. I min verden er det fortsatt 125 skudd. Jeg skal først skyte 125 skudd i innledende runde, så får vi telle opp og se om jeg er med videre, sier Tore Brovold til HA-sporten.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke