20. jul
 
Brumunddal Atletklubb godt skodd foran NM i benkpress

Publisert: 26.mar.2010 04:12
Oppdatert: -
HAMAR: Den største favoritten av alle, når NM i benkpress arrangeres i Askim lørdag og søndag, er Brumunddal Atletklubbs Carl Yngvar Christensen. For en måned siden satte han ny norsk rekord med 265 (!) kilo.
Carl Yngvar Christensen er helt uten konkurranse og det eneste som kan frata ham et bombesikkert NM-gull, er et uhell. Carl Yngvar Christensen løfter i + 125 kilosklassen.
Men Brumunddal har flere benkpressfavoritter. Den andre junioren som ventelig vil bli å finne i kampen om det edle metallet, er Kjell Egil Bakkelund i 82,5-kilosklassen. Kjell Egil Bakkelund får sterkere konkurranse enn klubbkameraten fra Elverum, men har ode muligheter til å sørge for Dala-atletenes andre NM-tittel i helga.
Både Carl Yngvar Christensen og Kjell Egil Bakkelund er med på juniorlandslaget og bruker NM som tung oppkjøring mot junior-EM på Hamar i juni.
Stian Bjørge er den siste junioren fra Dala i NM. Også han hører med i det ypperste favorittsjiktet i klasse -75 kilo. Heller ikke han skal møte så mye annen motstand enn de vektene han selv legger på vektstanga i Askim. Bjørge løfter i nordisk mesterskap i Finland i april.
I ungdomsklassen stiller Brumunddal Atletklubb med Jørgen Imingen i klasse +125 kilo og Erik Fredriksen i -90 kilo. Som regjerende mester, drar Jørgen for å forsvare sin tittel fra i fjor. Jørgen Imingen vant sin første tittel som 16-åring, fyller 17 år i år og har ennå ett igjen som juniorløfter. Fredriksen stiller i sitt første mesterskap i benkpress, og har gode muligheter til å snappe til seg en sølvmedalje.
Også blant seniorene, er Brumunddal Atletklubb representert med en lovende løfter. Christer Larsen ble juniorverdensmester i benk i fjor og etter gode resultater på trening den siste tiden, kan det ligge an til at persen på 270 kilo, ryker. Da er han med ett inne i, medaljekampen i -125 kilo.
I tillegg stiller Dala-løfterne med Tony Andre Pettersen i -100 kilo, Jo Ivar Skundberg i -110 kilo og med fire veteranløftere i Werner Porsvik, Alf og Tor Granvang og Terje Johansen. Samtlige av veteranene har medaljer innen rekkevidde.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke