buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
HAR TRUA: Fred Leo Nysæter mener Brumunddal har gode muligheter til å overleve i 2. divisjon. FOTO: Anders Bakkerud Larsen
 
– Vi må ta ni poeng
Fred Leo Nysæter mener Brumunddal nå går inn i en sesongavslutning som kan definere hvordan bredde-biten i klubben kan se ut de kommende årene.

0
Publisert: 15.sep.2016 14:03
Oppdatert: 15.sep.2016 14:16

– Jeg tror vi må ha tre seiere til, og det er i alle fall det vi rundt laget mener, sier Nysæter mens han kikker på programmet over de gjenværende kampene.

– Det kan hende vi må ha ti poeng, men da vil utfallet i de andre kampene også ha noe å si.

Brumunddal-treneren, som også er markedsansvarlig i klubben, er klar over at de har en tøff jobb foran seg, med kamper mot flere av lagene de kjemper med om å beholde plassen.

Må ha et flaggskip

Han mener det er utrolig viktig at de klarer å holde seg i 2. divisjon, slik at klubben fremdeles har et flaggskip.

– Yngres er kjempeviktig, men det som er viktig for meg, og som jeg prøver å få ut så godt jeg kan, er at det er viktig å ha noen å se opp til. At du har et nivå å se opp til, at du hele tiden har et steg på stigen, forklarer Nysæter.

Han frykter at flere av klubbens talenter i enda større grad vil søke mulighetene hos andre klubber, enda tidligere, dersom klubben mister plassen i 2. divisjon, og ikke klarer å klatre tilbake igjen med en gang.

– Derfor er denne høsten viktig for oss. Og spesielt nå, for klarer vi å holde plassen, så er det å regne som et opprykk for oss, sier Nysæter, som tror det er lettere å overleve i 2. divisjon i år, enn det vil være å rykke opp igjen fra 3. divisjon neste sesong.

Forsvinner i lavere alder

På spørsmål om han er redd for om klubben kommer til å miste talentene sine, enda tidligere, i årene som kommer, svarer han:

– Du kan gjerne være så uenig du vil eller ikke, men du kan ikke sammenligne med fem eller ti år siden. For i dag søker unge spillere seg tidligere vekk til gode treningsgrupper. Hvis du ikke har godt nok tilbud i egen klubb, såsøker de seg tidligere ut til andre klubber. Sett i lyset av det, er det utrolig viktig å beholde plassen, sier Nysæter, som ikke vil gå med på at dette er en slags «skjebnehøst» for elitesatsingen i klubben.

– Nei, det synes jeg ikke det er. Sportslig sett, hvis vi rykker ned, så er det fortsatt et bra nivå. Nå skjer ikke det, men rykker vi ned, så er det bare ett skritt ned, og så må vi ta sats for å komme opp igjen, sier Nysæter.

Vil ha lokal profil

De siste sesongene har klubben hatt et dalende tilskuersnitt på kampene sine.

Det ønsker Nysæter å rette på igjen, ved å bringe tilbake en mer lokal profil rundt A-laget i klubben.

– Utover den sesongen her har vi også brukt flere lokale spillere enn vi har gjort de siste par sesongene. Men det er klart at vi ønsker å ha en lokal profil. Det er klubben avhengig av å for å dra flest mulig folk på kampene våre.

Brumunddal møter Nybergsund førstekommende lørdag på Sveum, før de har igjen Strindheim, Byåsen og Tynset borte, og Nardo og Hønefoss på Sveum.

– Ikke se bort fra at dette ikke er avgjort før klokka 15 mot Hønefoss, 22. juli her på Sveum, sier Nysæter smilende.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat