buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Sportslig leder i Brumunddal, Hans Ødegård, forteller at de fortsatt jobber med detaljene rundt overgangene til Nathan Chibueze Okoye og Bobby Ray Vaughan.
 
Dalas engelskmenn ikke formelt klare
Brumunddal Fotball skrev onsdag at stallen var komplett med engelskmennene Nathan Chibueze Okoye og Bobby Ray Vaughan, samt Mahad Abdillahi fra egen stall. Nå viser det seg at de to førstnevnte ikke er klare likevel.

Publisert: 18.mar.2016 15:08
Oppdatert: 18.mar.2016 15:24

Det var onsdag at Brumunddal Fotball på sine hjemmesider kunne melde at A-lagsstallen var komplett, med signeringene av engelskmennene Nathan Chibueze Okoye og Bobby Ray Vaughan.

Nyheten vakte oppsikt, ikke på bakgrunn av det sportslige, men fordi det ble beskrevet at det er spillernes agent Philip Mbah som skal stå for lønna. Brumunddal har i utgangspunktet innført overgangsstopp, som en følge av klubbens dårlige økonomi.

Nå viser det seg at engelskmennene ikke har skrevet under noen papirer.

venter på svar

Sportslig leder Hans Ødegård vedgår at informasjonen på klubbens hjemmesider kunne vært mer presis, men at de jobber med å få de to på plass.

Det er usikkerhet rundt modellen hvor agenten skal betale lønna som gjør at klubben avventer.

- Etter hva vi har blitt fortalt, har denne agenten hatt denne typen avtale med andre klubber tidligere. Vi har bedt om å få se dette avtaleverket, og det er det vi venter på, sier Ødegård til HA-sporten.

Planen er at spillerne skal tegne amatørkontrakt med Brumunddal, og ikke utføre arbeid utover det å spille fotball. Det betyr at det daglige brød skal betales av Mbah, som representerer og er grunnlegger av Toplevel Sport&Academy, hvor spillerne kommer fra.

Det er denne delen av avtalen det er viktig at det bringes klarhet i.

- Jeg har bedt agenten gjøre rede for avtalen han har med spillerne. Det ligger et forbehold her om at avtaleverket er i orden i forhold til å få spilleberettigelse i Norge, sier Ødegård, og presiserer at ingen papirer er underskrevet ennå. 

Han bekrefter også at Brumunddal vil ha utgifter knyttet til spillernes bopel.

- Vi har et spillerkostnadsbudsjett, som vi legger dette under, og vi holder oss til gjeldende budsjett. Det er snakk om en leilighet de skal dele i åtte måneder, sier han, og legger til at styret har godkjent planene.

uvanlig praksis

Erfarne norske spilleragenter HA-sporten har vært i kontakt med, er forundret og skeptiske til en ordning hvor agenten betaler lønna til spillerne.

De stiller spørsmål både ved det juridiske, og det sportslige, og forteller at dette ikke er vanlig praksis.

 - Dette er uvanlig, jeg har ikke hørt om dette før, sier Per A. Flod, som har blant annet har vært John Carews agent gjennom karrieren.

 Han sliter med å forstå hvorfor en agent vil betale for å ha to spillere i norsk 2.divisjon.

 - Jeg skjønner ikke helt dette. Det høres ut som det sitter en agent et sted, som ikke vet så mye om norsk fotball, sier fotballagenten og advokaten.

Han tror at om agenten forventer avkastning på investeringen, må han vente noen år.

 - Det er neppe utviklende for spillerne å spille i norsk 2.divisjon. Gjør man det godt der, kan man kanskje plukkes opp av en Tippeligaklubb. Så må han gjøre det godt der over tid, før man eventuelt kan selges utenlands. Det blir en periode på 3-4 år, legger Flod til.

MULIG INTERESSEKONFLIKT

Tidligere HamKam-spiller og agent Kent Karlsen, synes det også høres ut som en interessekonflikt at en agent skal inn og betale lønn til spillere i Brumunddal.

 - Dette har jeg aldri hørt om. Vanlig praksis på dette nivået er jo at klubben skaffer spilleren en jobb på siden, eller for eksempel gir ham minimumslønn iforhold til proffkontrakt. Det høres rart ut at en agent på en måte skal putte penger i en klubb, sier Karlsen.

Kristian Skjennum, fagansvarlig for overganger i NFF, vil ikke uttale seg før han har mottatt papirene fra Brumunddal.

 - Vi har per dags dato ikke mottatt verken kontrakter eller overgangsdokumenter fra Brumunddal – og har derfor ikke grunnlag til å kommentere saken utover dette, skriver han i en e-post til HA-sporten.

Som amatørspiller har spilleren jamfør NFFs standardkontrakt i utgangspunktet ikke lov til å motta godtgjørelser, utover kostnadsrefusjoner.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat