buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
ALT FOR DALA: Sigbjørn Johnsen har kastet seg inn i fotballen som leder for Brumunddal fotball.Foto: Terje Midttun
 
Fra finans til fotball
Et underskudd på 275.892 kroner og en, etter avtroppende leder Tom Søgårds mening, medlemsskare med et litt lurvete forhold til klubbens statutter.

Publisert: 24.feb.2015 06:24
Oppdatert: 24.feb.2015 08:36

Det er hva tidligere finansminister og nåværende fylkesmann Sigbjørn Johnsen tok over på Brumunddal fotballs årsmøte på Sveum i går kveld.

Hvis Sigbjørn Johnsen følger opp sine tidligere teser, om peeng på bok, må han være en innertier for Brumunddal fotball. Hans evne til å få folk til å lytte og gjøre som han sier, tør vel også være viden kjent fra før.

Like heldig var han ikke på 1960-tallet da han gjestet Sveum med sitt kjære lag fra Nes. Lunta var kort og kampen var ikke så gammel da unge herr Johnsen fikk overtenning på alle pluggene og kastet en motspiller fra klubben han nå er leder for, ut i grusen. Det tok ikke mange sekundene før dommeren hadde bestemt at Johnsen skulle følge etter.

Et sterkere merkenavn

Nå er Sigbjørn Johnsen ute på helt andre markeder. Han skal gjøre Brumunddal fotball til et enda sterkere merkenavn i lokalmiljøet.

- Merkenavnet er viktig. Et godt merkenavn gir muligheter til å få med enda flere støttespillere. Støttespillere blir viktig i året som kommer. Brumunddal allianseidrettslag har planer om å bygge et nytt klubbhus med tidsmessige garderober. Dette vil berøre hovedbruker Brumunddal fotball sterkt. Her trengs det en strategi for å komme fram til en økonomisk fundament å bygge klubbhuset på, slik at de økonomiske konsekvensene blir så skånsomme som mulig.

Legger til rette

Noen sportslig programerklæring var ikke den nye lederen villig til å flagge. Andre finansministre behersker dette med forsnakkelser bedre enn Johnsen.

- Det er viktig for oss å definere det ansvaret som styret skal ha. Vi skal legge til rette for et riktig tilpasset sportslig ambisjonsnivå. Vi skal også finne en balanse mellom stutt og langsiktig arbeid, sier Johnsen, som med stutt mener den jobben som kan avleses på tabellen etter hver sesong.

Langsiktigheten favner bredden i bunnen, den bredden vi avler toppene fra og der vi bygger idrettens sosiale ståsted.

- Jeg ser på idretten som en identitetsbygger. En klubb som gjør det bra, skaper identitet, verdier og stolthet, sier Johnsen som synes det er viktig å gi et bidrag tilbake i takknemlighet overfor ivrige foreldre som har gjort en jobb før ham, for hans egne barn. Dala betyr mye for mange!

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat