buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
PÅ BESØK: Den svenske 21-åringen Robin Kacaniklic debuterte i Royal League som 17-åring. Nå ønsker Brumunddal å gi ham en ny start på karrieren. I går trente han på Sveum. FOTO: Stein-Erik Stormoen
 
Håper å tenne ny gnist i svensk stjerneskudd
Robin Kacaniklic debuterte i Royal League mot Rosenborg som 17-åring. Nå ønsker Brumunddal å gi 21-åringen en ny start på karrieren - akkurat som de gjorde med Peter Samuelsson.

Publisert: 29.jul.2010 04:12
Oppdatert: -
BRUMUNDDAL: I går var Robin Kacaniklic på sin første av det som kan bli mange Dala-treninger.
21-åringen, som fyller 22 5. august er kontraktsløs, og ser på forholdene fram til fredag.
Men han burde egentlig spilt andre steder enn på Sveum, gutten som debuterte i Royal League for Helsingborg mot RBK allerede som 17-åring.
- Det var en tøff opplevelse. Jeg spilte høyrekant mot Mikael Dorsin. Men jeg lærte av det også, smiler Robin Kacaniklic.
Om lag 25 U-landskamper
Han har også spilt om lag 25 landskamper for Sverige, fordelt på U15-, U17-, U18- og U19-landslaget.
Så startet problemene.
- Jeg fikk A-kontrakt med Helsingborg da jeg var 18. Men etter hvert dro min lillebror Aleksander til England for å spille i Liverpool (nylig tilbudt ny kontrakt). Helsingborg ble nok litt irriterte for at han dro, og det virket som de ville ta det ut på meg, hevder 21-åringen.
Han ble satt ned for å trene med ungdomslaget, og sammen med agenten fant Robin ut at de kunne bryte kontrakten med den svenske toppklubben.
- Så trente jeg med Wrexham, som ville skrive kontrakt med meg. Men Helsingborg krevde utdanningskompensasjon, og det drøyde lenge nok til at overgangsvinduet stengte.
Skadet i opprykkssesongen
Etter oppholdet i England spilte Kacaniklic to sesonger i Mjällby, og var en del av troppen som rykket opp til Allsvenskan forrige sesong, rett nok uten all verden med spilletid.
- Jeg var mye skadet. Nå er jeg her for kanskje å kunne få en ny start på karrieren, sier Robin.
En ny Samuelsson?
I 2006 kom Brumunddal over Peter Samuelsson, som senere ble en stor hit.
- Vi fikk nyss om en spiss som var langt unna laget og som ikke trivdes. Peter fikk en ny start her, fikk være konge på laget og scoret vel ett mål i snitt for oss. Han ble hentet av Nybergsund og gjorde det samme der. Han var innom Kongsvinger, og nå er han toppscorer i Superettan for Degerfors, sier Dala-leder Guttorm Tysnes.
Planen er å gjøre det samme med Robin Kacaniklic.
- Vi er klare til å hente ham, forutsatt at vi blir enige innenfor de økonomiske rammene han ble forespeilet før han kom hit.
- Vi tror Brumunddal kan være en fin arena for ham å starte på nytt, og finne igjen selvtilliten. Kanskje han på den måten får brukt de ferdighetene han åpenbart har.
Ser på Dala som springbrett
Kacaniklic er kantspiller, og kan bekle begge flankene. Selv om han er venstrebeint, trives han best på høyresiden.
Han er positiv til spill i Dala.
- Guttorm ringte meg, og jeg tenkte at det var verdt å ta turen for å se om det virker bra. Det gjør det, og i første omgang er det aktuelt ut sesongen. Så får vi se om det blir noe mer. Brumunddal kan kanskje være et fint springbrett oppover i systemet i Norge. Jeg tror nivået her er høyere enn i Sverige, sier Kacaniklic.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat