buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
20. okt
KLAR: Dala-trener Erik Wettermark er klar for seriestart mot Kristiansund ei uke etter de andre lagene i 2. divisjon.Foto: Rune Steen Hansen
 
Opprykk er ikke Dala-tema
Med en tredjeplass i fjor, er det naturlig for mange å tippe Brumunddal enda høyere opp i årets 2. divisjon. Men du får ikke Erik Wettermark (44) til å ta ordet opprykk i sin munn.

Publisert: 16.apr.2011 04:12
Oppdatert: -
BRUMUNDDAL: I vinter har vi lest at Dala-treneren har vært både småfrustrert og skremt av Dala-lagets prestasjoner. Men nå som det er duket for seriestart mot Kristiansund, er alt bare fryd og glede for Wettermark og klubben har trener på den niende sesongen.
Begynner vi å snakke om opprykk, henter pedagogen fram de runde språkvendingene som fotballtrenere gjerne bruker når de ikke ønske å legge unødvendig press på fotballspillerne sine.

Ikke noe plasseringsmål

- I fjor sa jeg at målet var at vi skulle hevde oss i 2. divisjon. Vi har ingen plasseringsmål i år heller. Det er alltid delmål undervegs; mål som går på forsvarsdelen og angrepsdelen ...
- Det er fortsatt viktig for Brumunddal å stabilisere seg i 2. divisjon. Vi snakker ikke om å bli nummer tre eller ti. Det viktigste er at vi holder oss. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal hevde oss i år heller, men det er så mye som spiller inn.
- Er opprykk et tema?
- Nei. Verken for meg eller andre. Det blir feil fokus. Det må eventuelt bli et tema om opprykk skulle være aktuelt i oktober, og da er det et spørsmål til klubben om Brumunddal har muligheter til å rykke opp med alt det medfører, sier Wettermark, som har tippet Bærum, Raufoss og Kristiansund som de ypperste opprykksfavorittene.
- Hvordan vurderer du laget ditt i år kontra i fjor?
- Litt vanskelig å si, men jeg håper vi er foran fordi vi har fått ett års erfaring på dette nivået. Men noen av spillerne har vært skadd og har en vei å gå, sier Dala-treneren.

Rykket ned med Elverum

Det har nesten uten unntak gått Wettermarks vei som fotballtrener. Men ett nedrykk er det også blitt på veien - med Elverums 2. divisjonslag i 2000.
- Jeg har hatt såpass bra resultater at det ville vært rart om jeg ikke hadde opplevd litt motgang også. Det skjedde det året da 2. divisjon skulle halveres. Vi slo Sarpsborg 3-0 i den siste kampen, men da Gjøvik vant 3-2 over Fredrikstad på overtid, ble det nedrykk fra sjuendeplassen.

Mye positivt

Som trener får Wettermark mye skryt av spillere og omgivelser.
- Han er utrolig flink til å gi oss den rette motivasjonen ved å si de riktige tingene før kampene. Han har hele tiden fokusert på at vi ikke har noe å tape, sa Eirik Olssen til HA-sporten i fjor.
Guttorm Tysnes har flere ganger vært med og engasjert Hamar-mannen som trener, og han kan nesten ikke få fullrost Wettermark.
Bare hør hva Tysnes sier:
Han er god til å bygge tillit og trygghet.
Flink til å avpasse treningsmengde i forhold til spillernes totale belastning.
Flink til å få ut det beste i folk.
En dyktig trener som er flink til å gi spillerne akkurat nok informasjon om motstanderne.
- Jeg kan blant annet nevne at begge 1-0-scoringene mot HamKam i fjor kom på situasjoner Wettermark hadde snakket om på forhånd, sier Guttorm Tysnes.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat