buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
Rollebytte: Leder i Brumunddal, Tom Søgård (t.v.) har gitt hovedtrenerjobben til Stein Rune Solbakken (t.h.) etter at Erik Wettermark ikke lenger hadde tid til å ha ansvaret. FOTO: JACOB SUNDBLOM NYGAARD
 
Skal krige for å vinne tilbake Fort Sveum
Stein Rune Solbakken er ny hovedtrener i Brumunddal. Han vil spille enda mer etter resultatet enn hva man var vant med under Erik Wettermark. Også på hjemmebane.

Publisert: 05.jun.2014 04:00
Oppdatert: 05.jun.2014 04:00

Før gårsdagens trening fikk spillerne beskjeden om at Erik Wettermark går fra å være hovedtrener til å bli assistent under Stein Rune Solbakken.

Årsaken til rollebyttet er enkelt og greit at Wettermark ikke lenger har tid til like mye fotball.

- Erik har en jobb som har blitt mer krevende og må bruke mindre tid på fotballen. Derfor gjør vi et internt skifte og Stein Rune tar over som hovedtrener, sier leder i Brumunddal, Tom Søgård.

- fornøyd med 1-0

Solbakken ser for seg noen endringer han kommer til å gjøre som hovedtrener, men påpeker at han og Wettermark i bunn og grunn trener lag etter samme filosofi.

- Fotballprinsippene er stort sett den samme for oss to og ligger til grunn i klubben. Vi er veldig enig om hvilken filosofi vi skal bruke i utgangspunktet, sier Dalas nye hovedtrener.

Likevel er det altså ting han ønsker å justere på.

- En ting jeg ser for meg å jobbe med er å få opp balltempo, sier Solbakken, og fortsetter:

- Så må vi være fornøyde med å lede 1-0, ikke nødvendigvis jage etter 2-0. Noen har fått for seg at vi skal underholde og spille ut motstanderne, men vi må huske at vi tross alt er nyopprykket. Det gjelder selv om vi spiller på hjemmebane, sier han.

Da Brumunddal toppet sin avdeling etter seieren over Gjøvik/Lyn for fire serierunder siden, uttalte Dala-spiller Øyvind Melgalvis følgende til HA-sporten:

«På hjemmebane skal vi dominere og underholde. På bortebane gir vi blaffen i det og tenker kun på tre poeng.»

Nå spørs det om ikke prinsippene som i utgangspunktet kun gjaldt bortekamper, også vil bli gjeldende på Sveum.

- Er du mer kynisk enn Wettermark?

- Når vi har vært som mest kyniske har vi vunnet kampene våres, svarer Solbakken.

Gavmilde hjemme

Felles for Dalas hjemmekamper mot Levanger, Herd, Byåsen og i cupen mot Nybergsund, er ikke bare at det til slutt endte med tap. I alle kampene tok nemlig Dala ledelsen først.

- Vi kan ikke være like gavmilde på Sveum som vi har vært. Det er først og fremst her vi skal vinne kampene våres, og da nytter det ikke å gi bort poeng like enkelt som vi har gjort i de første seriekampene. Vi må begynne å vinne hjemmekampene våres, påpeker han.

Erik med videre

Den nye hovedtreneren er glad Erik Wettermark blir med videre som assistent.

- Han har hatt stor suksess og er veldig godt likt i spillergruppa. Samtidig utfyller vi hverandre godt på treningsfeltet. Jeg er litt mer verbal og går rett på spillerne, mens Erik er fantastisk på organisering, sier Brumunddals nye hovedtrener, Stein Rune Solbakken.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat