buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
justin tv
paykasa paykwik
21. okt
Dala-kaptein: Rune Pettersen
 
Spillerne må godta etiske retningslinjer
Vil du spille seniorfotball i Brumunddal, må du også signere og godta ti punkter i klubbens etiske retningslinjer.

Publisert: 16.jan.2014 04:13
Oppdatert: -

Som spiller i Brumunddal Fotball forventes det at du:
1. Møter presis til avtalte tider (trening, kamper, møter).

2. Gir beskjed i god tid hvis du ikke kan komme på trening eller kamp.

3. Benytter godkjent utstyr til kamp og trening i samsvar med kravene til forsikringsdekning, bl a påbudet om leggskinner.

4. Bidrar til at garderober (borte og hjemme) med tilhørende utstyr behandles med forsiktighet og respekt og at de er ryddig og skikkelig når de forlates etter bruk.

5. Ikke nyter alkohol minimum 48 timer før trening og minimum 72 timer før kamp.

6. Har null-toleranse i forhold til bruk av doping.

7. Avstår fra oppførsel som kan oppfattes som diskriminerende, trakasserende eller truende.

8. Ikke deltar i veddemål eller pengespill i tilknytning til kamper der lag fra Brumunddal Fotball er involvert.

9. Avstår fra å skrive eller snakke nedsettende om andre lag, spillere, dommere etc på sosiale medier og på en slik måte at det kan skade klubbens og fotballens omdømme.

10. Bidrar aktivt til å fremme klubbens grunnleggende verdier

D - Adferd A - Ambisiøs - L - Lojalitet A - Attraktiv
og etterleve det som dette står for og som er beskrevet i klubbens planverk samt handler i tråd med NFFs, NIFs og klubbens lover og regler.


Dette er retningslinjer som er utarbeidet av Norges Fotballforbunds etiske komité. Hensikten er å henstille spillere som deltar i fotballaktiviteter i Norge til å bidra til en sunn og rettferdig konkurranse og være gode ambassadører for både klubben sin og sporten.

Bygge god Dala-kultur

- Det er ingen spesiell anledning som har gjort at vi innfører dette, men det er ønske om å profesjonalisere hele klubben opp mot de sportslige planer vi har lagt tidligere. Vi ønsker rett og slett å bygge en god Dala-kultur, sier klubbens sportslige leder, Tom Søgård.
- Hva om noen nekter å signere?
- Det har vi ikke testet ut, men vi vil naturligvis ta en samtale med spilleren, og jeg tror ikke det blir aktuelt at vedkommende vil spille i Dala.

Kan få karantene

- Og hva vil skje hvis noen bryter regelverket?
- Vi har ikke laget et sett med ulike straffreaksjoner. Vi må naturligvis ha et ris bak speilet, men skulle det skje, må vi vurdere hvert enkelt tilfelle. Det er nærliggende å tenke at karantene kan være ett virkemiddel.
- Har dere som ledere skrevet under på de samme retningslinjene?
- Nei, det er ikke alt der som passer lederne, men vi skal leve etter det samme regelverket tilpasset vår situasjon, sier Tom Søgård.
Det er ikke bare A-lagsspillerne som får presentert disse reglene. Det gjelder samtlige kvinnelige- og mannlige spillere i fotballgruppens senioravdeling.

Positivt blant spillerne

Rune Pettersen (bildet) er kaptein på Dalas A-lag, og han synes det er positivt at klubben har satt opp disse retningslinjene.
- Dette har ikke kommet på grunn av problemer i klubben, men det er greit å vise at sånn gjør vi det i Dala, selv om vi ville ha gjort det likevel. Vi er tross alt i 2. divisjon, og da skal det være litt seriøst, sier Rune Pettersen til HA-sporten.
Han synes det er positivt at Dala satser også på dette området, og slår fast at det ikke vært noe motvilje hos spillerne for å godta det etiske regelverket.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat