buy Instagram followers
Evden eve nakliyat Hesaplı Krediler Hızlı Krediler
istanbul evden eve nakliyat
hacklink
paykwik
iptv
justin tv
paykasa paykwik
22. okt
MORO Å VINNE: Det morsomste Svein Jota vet, er å vinne fotballkamper. Her jubler han etter at Stange har gått seirende av banen i 3. divisjon.Foto: Pål Jacobsen
 
Svein Jota til Dala
Svein Jota (40) har trent lag i Stange i 10 år, derav åtte som A-lagstrener. Nå er han hentet inn som ny trenerassistent i Brumunddal.

Publisert: 06.nov.2010 04:12
Oppdatert: -
BRUMUNDDAL: Med Jota på plass er trenerteamet i Brumunddal på plass for neste sesong. Teamet består av Erik Wettermark som hovedtrener, Svein Jota som assistenttrener, Vemund Brekke Skard skal være assistenttrener med ansvar for den fysiske delen og Knut Skjelseth som har sagt muntlig ja til å gå på en ny sesong som keepertrener.
Ydmyk Jota
- Det blir spennende for meg, sier en ydmyk Svein Jota.
Noe av det siste han hadde ventet seg, var å få henvendelse fra Brumunddal. Etter at Stange hadde skaffet seg ny trener for neste sesong, hadde Svein Jota innstilt seg på et friår, men da henvendelsen kom, var han ikke sin om å slå til.
- Jeg trodde nå helst at de ringte for å forhøre seg, sier den tidligere kantspilleren i Nybergsund i 17 år.
Ikke akkurat fersk
Svein Jota er ikke det en kan kalle rykende fersk, fotballfaglig. Han har de 17 årene som spiller for Nybergsund bak seg. I tillegg har han vært 10 år i Stange-fotballen, hvorav åtte som ansvarlig trener for A-laget. Han har imidlertid ingen formell trenerutdanning, men vurderer å melde seg opp til kursing nå.
- Jeg har fått utfolde meg i Stange i mange år, basert på det jeg har lært i løpet av min egen fotballkarriere. Da med Dag Opjordsmoen som mentor. Mye av lærdommen er kommet gjennom mer eller mindre passende spørsmål jeg har stilt i tide og utide, ler Jota.
Ingen stor ambisjoner
Svein Jota har aldri hatt ambisjoner om å trene noe eliteserielag, men ser likevel nytten av å få med seg litt mer formell utdannelse i faget fotball etter hvert.
- Et fotballtrenerkurs kan helsikkert også linkes opp til min sivile jobb. Jeg har veldig mye med mennesker å gjøre. Lagspill kan en innføre over alt og utlært blir en aldri, uansett.
Ikke flytte konuser
- Hva kan du tilføre Brumunddal, Svein?
- Vanskelig å si på stående fot. Jeg er utrolig smigret over at Brumunddal tok kontakt og ville ha meg med. Hvilke forventninger Brumunddal har, kan jeg vanskelig svare på, men enten er dem god til å juge, eller så mener dem vel at jeg har noe å bidra med. Dette får vi klargjøre når vi skal diskutere arbeidsoppgaver. Én ting er sikkert. Jeg skal ikke gå etter Erik (Wettermark) og flytte konuser. Jeg har derimot fått beskjed om at jeg skal lede de treningene der Erik ikke kan være til stede.
Team - en ny opplevelse.
For første gang i sin trenerkarriere skal Svein Jota jobbe i et trenerteam. Den siden av saken bekymrer ham ikke. Han har tidligere hatt sivil jobb sammen med Erik Wettermark.
- Ellers har jeg inntrykk av det allerede er etablert et fint team i Brumunddal. Dette skal bli moro, sier Svein Jota.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke
evden eve nakliyat