20. jul
HARDHAUS: Ronny Frydenlund fra Brumunddal, som ligger på femteplass i Finnmarksløpet når målgang kommer stadig nærmere på dagens etappe. Her fra samme løp ved en tidligere anledning.
 
Brumunddøl på 5. plass i Finnmarksløpet
Ronny Frydenlund (37) er amatør, men snuser likevel på å tangere fjorårets femteplass i Finnmarksløpet etter å ha passert 10 av 12 sjekkpunkter på dagens etappe.

Publisert: 14.mar.2013 09:17
Oppdatert: -

Ved passering av sjekkpunktet Levajok torsdag morgen lå brumunddølen på en fin-fin sjetteplass - med femteplassen fortsatt innen rekkevidde før forventet etappemålgang i Karasjok tidlig torsdag kveld.

Siden har Frydenlund passert Trine Kristiansen Lyrek og en tangering av fjorårets plassering er innen rekkevidde.

Ambisjoner om pallplass

Han deltar i sitt femte finnmarksløp, og fortalte HA for en måned siden at han hadde alvorlige planer om å forbedre femteplassen fra i fjor - omgitt av bare profesjonelle kjørere i toppsjiktet.

Her kan du følge Ronny Frydenlund live inn mot målgang i Karasjok, mens resultatservicen oppdateres her

- Målet er en pallplassering, og jeg har i alle fall ambisjoner om topp fem. Jeg liker å tenke at jeg kan lukte på en pallplass - det er jo det man kjører for. Men det er mange gode spann, og jeg er den eneste amatøren som kjemper helt i toppen der, sa han den gang.

Fikk pengehjelp

Da hadde venner av ham nettopp satt i gang en kronerulling for å få ham med i løpet, etter at han selv hadde varslet på Facebook at han måtte stå over på grunn av pengemangel.

Han anslo at minst 40.000 kroner måtte til for at han skulle kunne konkurrere på ålreite vilkår. Det er ukjent for HA hvor mye penger som ble samlet inn, men i dag har han blant andre Lars Monsen bak seg på resultatlisten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke