17. jul
 
CL-innsats ga landslagsplass
Elverums Petter Øverby og Andre Lindboe er tatt ut i Christian Berges landslagstropp til EM i Polen i januar.

Publisert: 11.des.2015 14:06
Oppdatert: 11.des.2015 14:08

At Petter Øverby kom med i troppen, var ingen overraskelse. Han har vært med på hele oppkjøringen fra tidlig i høst. At Andre Lindboe også fikk plass i troppen, var en større overraskelse etter at han ble satt utenfor i oppkjøring tidligere i høst.

- Jeg har tatt ut en tropp uten kjempeoverraskelser, sier Christian Berge.

Om Lindboe, sier Berge: - Jeg har tidligere etterlyst stabilitet hos venstrevingen til Elverum og vi har hatt en tett og god dialog den siste tida. Lindboe virker veldig sulten og veldig klar for oppgaven. At han har overbevist i Champions League i det siste, svekket ikke akkurat kandidaturet hans. Det var klasse over det han gjorde mot Metalurg. Når vi først fikk ett forfall på plassen hans, ble Lindboe foretrukket i konkurranse med et par-tre andre spillere. Mer hokus pokus enn det, var det ikke.

Også Petter Øverby har prestert bra for Elverum både framover og bakover i det siste. Hvordan Christian Berge vil bruke ham i EM, er ikke Berge helt sikker på ennå, men han antyder at Øverbys plass blir i midtforsvaret først og fremst, men også at han får kontringsoppgaver.

Norge møter Island, Kroatia og Hviterussland i innledningspulja i EM i Katowice i Polen. Island står på den andre banehalvdelen 15. januar.

- Det er ikke ei pulje du marsjerer rett igjennom, men det finnes verre puljer i EM. I vår gruppe kan vi slå alle de tre lagene, men vi kan også gå på tre tap, sier Berge.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke