20. aug
 
Dag Lien fra Løiten skytterlag tok et nytt samlagsmesterskap
Ingen hadde 30 treff i samlagsmesterskapet i feltskyting for Hedmark på Kvemyra søndag, men seks skyttere hadde 29 treff før finalen. I Finfelten på 100 meter var det hele ni skyttere med 30 treff før finalen.

Publisert: 24.mar.2019 22:16
Oppdatert: 25.mar.2019 15:41

Jo Ivar Løvseth, Dag Lien, Vidar Offigstad, Sindre Nordvik og Jørn Hansson, alle fra Løiten skytterlag, og Tore Oustad fra Stange og Romedal hadde 29 treff i hovedskytingen på grovfelten før finalen. Dag Lien er Hedemarkens beste feltskytter for tiden og han lot ikke sjansen gå fra seg denne gangen heller. På spørsmål om hvor mange SM-titler han fra tidligere svarer han

-  Det husker jeg ikke, men det er hyggelig å bli minnet om det hver gang jeg ser en medalje med et årstall på i premieskapet fra tidligere tider, sier Lien.

Men det var så vidt båten bar denne gangen. Lien stoppet på 41/6 i finalen og Tore Oustad fra Stange og Romedal på 40/6 på andre plass. Jo Ivar Løvseth fra Løiten sikret bronsemedaljen med 40/1 treff. (Tall i parentes er innertreff). Jørn Hansson, som skyter i kl. 2, og som har kommet tilbake til Løiten skytterlag, vant mesterskapet i sin klasse med 39/3 treff. Eldre junior, som også skyter sammen med konkurrentene på grovfelten, ble vunnet av Ola Myki fra Løiten med 19/2 treff.

Finfelten

Konkurransen på finfelten er for ungdommene og veteranene. Og her kom nok den første overraskelsen for Jens Olsrud Østli fra Tangen, som måtte gi tapt for Ola Strand Nystuen fra Løiten, som slo til med 12/9 treff i finalen mot Østlis 11/7. Men det holdt til første- og andreplass likevel.

I de øvrige ungdomsklassene ble det seier til Ingeborg Engebretsgård fra Åsheim foran Ole Anders Sjøli fra Løiten med henholdsvis 42/8 og 42/7 treff. I Juniorklassen vant søsteren Marte Marie Engebretsgård fra Åsheim foran Hanne Rytterager Oliversen fra Stange og Romedal med henholdsvis 42/8 og 42/7 treff.

I veteranklassene ble det en meget tett kamp i finalen. Terje Hågensen, Jon Arne Løvseth, Magnar Konningrud, Knut G. Lundsbakken og Terje Mikalsen hadde alle 30 treff. Fjorårsvinneren, Terje Hågensen fra Stange og Romedal måtte gi tapt denne gangen mot Magnar Konningrud fra Nes, som vant med 42/10 treff mot Hågensens 42/8.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke