20. jul
LANDSLAGSJUBEL: Arya Dehnavi, her avbildet før kampen mot NOR 92, reiser til Teheran på landslagssamling i november. I januar er det VM-kvalik i Sør-Korea for 25-åringen.
 
Ajer-spiller klar for Iran
Arya Dehnavi (25) fra Ajer IBK kan få sin landslagsdebut nummer to. Han har spilt på det norske U19-landslaget. Nå venter VM-kvalik med Iran i Sør-Korea.

Publisert: 05.okt.2017 09:28
Oppdatert: 05.okt.2017 09:31

Ajer IBK–NOR 92 1–8

Det er mye innebandy om dagen for Ajers Arya Dehnavi. Etter at det iranske innebandyforbundet fikk snusen i at 25-åringen har både norsk og iransk pass, ble det mye møtevirksomhet mellom forbundene og hovedpersonen.

– Dette er stort

– Dette er store greier. Går alt som det skal med alle papirer, reiser jeg på landslagssamling til Teheran i november. Gjør jeg det jeg kan der, tror jeg det blir landslagsspill og VM-kvalifisering i Sør-Korea siste uka i januar, sier Arya.

Dehnavi er født i Norge, men har iranske foreldre. Han debuterte på det norske U19-landslaget som 17-åring, så talentet er det ingenting å si på.

Arya var i Iran hvert år fram til han ble 12 år. Nå er det tre år siden han var der sist.

Språket er det ingen problemer med. Det kan han flytende.

Stolte foreldre

– Jeg kan persisk, så det går greit. Skulle jeg bli tatt ut, så er det stort for mine foreldre. De er utrolig stolte over det som skjer om dagen. At jeg skal spille med det iranske flagget på brystet, betyr nok mye for dem, sier Arya.

Innebandy er ganske nytt i Iran. Forbundet ble opprettet så sent som i 2009.

– Jeg har nok spilt innebandy noe lenger enn de andre som skal på samling. Teknisk ligger jeg antakelig foran de fleste spillerne. Er det noe de er bedre enn meg på, så må det være det fysiske. Der har jeg noe å hente, men jeg skal jobbe knallhardt utover høsten, sier en spent Arya Dehnavi.

Ajer-spilleren skulle også vært på en landslagssamling i sommer, men av forskjellige årsaker ble det ikke noe av.

Onsdagens kamp mot seriefavoritten NOR 92 ble en skuffende kamp for Ajer. Bortelaget var rett og slett et bedre lag. Første periode var av det gode slaget.

NOR 92 scoret hele fire ganger mot Ajers null, men med normal uttelling ville det sett annerledes ut. Hjemmelaget hadde nemlig tre stangskudd og produserte flere sjanser.

For Dehnavi ble det en forsvarskamp. Trøstemålet til Helge Larsen var teknikeren nest sist på, men det var Robin Sandlie som var hjemmelagets klart beste spiller. Hadde alle hatt samme innstilling til kampen ville det ikke blitt stortap. Synd ikke Sandli fikk med seg lagkameratene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke