21. jul
Montasje: Jorun U. Refsahl
 
Dette tror Hamar-guttene om sluttspillet
Åtte Hamar-gutter spiller i andre eliteserieklubber enn Storhamar. Flere av dem tror moderklubben blir å regne med i kampen om «bøtta».

Publisert: 02.mar.2017 18:21
Oppdatert: 02.mar.2017 19:54

HA-sporten har spurt Eirik Salsten (Stavanger Oilers), Mats Larsen Mostue (Stavanger Oilers), Anders Braavold (Vålerenga), Andreas Øksnes (Vålerenga), Eirik Børresen (Sparta), Adrian Saxrud Danielsen (Stjernen), Steffen Thorsen (Lørenskog) og Stein André Hagen (Lillehammer) om hva de tror om deres lags muligheter i kvartfinalen og hvor langt de tror selv at deres lag går, og vi har spurt om hvor langt de tror Storhamar kan komme i år.

HER i HA-sportens Rinkside kan du se og høre fra Storhamars Christian Larrivée tenker.

De fleste tror Storhamar kan få en lang sesong.

Les også: Storhamar valgte Sparta

Lørdag braker det løs mellom Storhamar og Sparta for femte gang på rad.

Spartas Eirik Børresen (25) tror på en tett og jevn serie.

– Det blir kult å møte Storhamar i kvarten. Vi har spilt bra mot dem i år. Jeg tror det kan bli en jevn og tøff serie. Vi får ta kvartfinalen først, men jeg føler vi har en bra mulighet der. Vi har noen sluttspill å revansjere. Og det er alltid kult å spille mot Storhamar, for det er masse folk på tribunen og bra trykk. Og de tidligere årene har seriene mellom oss vært en krig. Jeg gleder meg, sier spilleren, som etter hva HA-sporten erfarer, skal være høyt på ønskelisten til Storhamars sportsutvalg etter at sesongen er over.

Salsten tror på sil

Eirik Salsten (22) og Stavanger har tapt tre av fem kamper for Storhamar denne sesongen. Og 94-modellen tror Storhamar kan komme langt.

– Storhamar kommer til finalen, men de ryker for oss, sier Salsten, som er klar for å møte Stjernen i kvartfinalen.

– Det blir en tøff serie, og vi er nødt til å finne toppnivået vårt for å avansere, sier han.

Mats Larsen Mostue (28) ønsker ikke å snakke om Storhamars muligheter, men han er klar på at Stjernen-duellen blir vanskelig.

– Stjernen har et bra lag, og jeg tror det blir noen tøffe kamper – som alltid i et sluttspill. Jeg tror det blir et av de tetteste sluttspillene på lang tid, så det er vanskelig å si noe om hvor langt noen kommer, sier han.

Les også: Storhamar rundet 100.00 tilskuere

Offensiv Saxrud

Adrian Saxrud Danielsen (24), som skal møte Mostue og Salten, gleder seg til møtene med seriemesteren.

– Det blir selvsagt tøft å møte Oilers, men vi har gjort det bra mot dem tidligere i år, og vi har troen på at vi kan gå videre, sier Saxrud, som tror på moderklubben.

– Storhamar kan gå langt, men da må importene deres levere. Vi kunne gjerne møtt Storhamar eller Lørenskog, for da hadde vi sluppet mange timer i buss, sier Saxrud. Han og resten av laget setter seg på bussen til Stavanger fredag. Den bussturen tar cirka åtte timer.

finale kan redde sesongen

Anders Braavold (22) mener at Storhamar, til tross for bronse i serien, er nødt til å gå langt dersom de kan kalle årets sesong en suksess.

– Jeg tror at Storhamar har veldig gode muligheter. Sesongen vil være skuffende dersom de ikke kommer til finalen. De har sett pigge ut i det siste, og de har også klart å prikke formen. Lagets bredde er bra, noe som er viktig i sluttspillet, sier han.

Vålerenga møter Frisk i Askerhallen lørdag.

– Vi hadde valgt Frisk dersom vi fikk velge selv, så vi er fornøyde med det. Historisk sett har vi et godt tak på dem. Og jeg håper det holder seg, sier han.

Lagkamerat Andreas Øksnes (26) gleder seg til å møte Frisk, klubben han spilte for da han gikk på NTG i Asker som ungdom.

– Det blir en tøff kvartfinaleserie, som det hadde blitt uansett hvem vi hadde møtt. Det blir også en spennende duell mellom keeperne, og det blir veldig viktig å ikke gi bort noe gratis, sier Øksnes, som er ordknapp om Storhamars muligheter.

– Det er ikke opp til meg å kommentere Storhamars muligheter i år. Men Sparta har slått dem tre av fem ganger, så det kommer til å bli jevnt. Jeg tror det blir en fysisk og tøff serie, sier han.

Les også: Derfor valgte Bull Storhamar

bekrefter samtaler

Steffen Thoresen (31), som ikke har spilt for Storhamar siden våren 2007, bekrefter at han har vært i samtaler med moderklubben.

– Jeg har ikke kontrakt til neste år, så jeg er åpen for det meste. Jeg og Storhamar har hatt en liten prat, for det er greit å ha noen peilere ute, slik situasjonen min er nå, sier Thoresen.

31-åringens lag møter Lillehammer i kvartfinalen, og han tror det blir en tøff batalje.

– Det blir morsomt, men samtidig er det en del press på oss. Folk ser på det som et krav at vi passerer kvartfinalen. Det kan gå til sju kamper, men jeg tror vi er sterkest til slutt, sier Thoresen, som også tror Storhamar får en hard reise.

– Vi kunne valgt Sparta, men treneren vår tok avgjørelsen om å ikke ta dem. De spiller tøft, og de er også flinke til å få dommerne til å dømme deres vei. De skriker for hver minste ting der nede, og det legger press på dommerne. Storhamar får det tøft, men de bør greie å ta den serien, sier han.

HATV: Larrivée tror Sparta frykter Storhamar

Overrasket

Stein André Hagen (19) trodde ikke Lørenskog kom til å velge Lillehammer i kvartfinalen.

– Skal jeg være helt ærlig, så ble jeg litt overrasket over at de valgte oss, sier Hagen, som likevel ikke frykter sølvvinneren.

– Jeg tror vi har gode sjanser til å slå dem. Vi har vært bedre enn dem i flere av kampene denne sesongen.

Han tror Lillehammer kan ta sin første «bøtte» siden 1994.

– Jeg tror vi kan gå hele veien i år. Dersom vi klarer å holde disiplinen i laget, er vi sterke nok til å kunne kjempe hele veien inn.

Storhamar møter Sparta i CC Amfi lørdag klokken 18.00.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke