23. jul
 
Disse kan bli HamKam-trener
Andrea Loberto og Jonas Olsson er blant de heteste kandidatene til å bli HamKams neste hovedtrener.

Publisert: 29.okt.2014 13:51
Oppdatert: 30.okt.2014 14:52

HA-sporten kan i dag avsløre tre av de navnene som HamKam-ledelsen synes er mest interessante når de nå går inn i sluttfasen med intervjurunder. Felles for alle disse tre kandidatene er at de ser positivt på å bli ny HamKam-trener.

To hete og en outsider

* Andrea Loberto (39) ble lansert av HA-sporten som en mulig kandidat i sommer også da Peter Sørensen fikk jobben. Han er nå faglig leder for utviklingsakademiet til Rosenborg. Han startet i den jobben 1. januar 2014. Før det jobbet han i en tilsvarende stilling i Vålerenga hvor han også var sterkt delaktig rundt A-laget. Før jobben i Vålerenga var italieneren akademitrener i Leeds.

* Jonas Olsson (45) er midt i en hektisk og viktig serieavslutning med Sogndal. Der handler det om å berge plassen. Han tok over Sogndal i 2012-sesongen, og han har fått skryt for å ha berget Sogndal med begrensete ressurser. Kontrakten hans går ut nå og Olsson har signalisert at han er klar for nye utfordringer. Eirik Bakke blir ny hovedtrener i Sogndal.

* Kevin Knappen (36) gir seg som Elverum-trener. Løten-mannen har fortida som junior- og rekruttspiller i HamKam, men satset tidlig på trenerkarrieren. Han tok over Elverum i 3. divisjon i 2010-sesongen og førte klubben etter hvert til 1. divisjon før de rykket ned igjen før årets sesong. Han ble kåret til årets unge trener i 2012. Han er foreløpig ikke blant de heteste navnene, men han er den eneste lokale treneren som kan bli aktuell hvis førstevalgene til HamKam takker nei.

Alle er positive

HA-sporten snakket med alle tre i går, og alle var positive til å ta over HamKam.

- HamKam er en tradisjonsrik klubb med et enormt potensial. Hvis tilbudet kommer, vil jeg helt klart vurdere det, sier Loberto til HA-sporten.

- Det er hyggelig å bli nevnt i forbindelse med HamKam, men jeg må komme tilbake til det. Nå er det viktigste å berge plassen med Sogndal. Jeg har ingen kommentar til om det har vært noen kontakt med HamKam, sier Olsson.

- Jeg har blitt kontaktet av noen klubber, men ikke av HamKam. Skulle det bli aktuelt, vil jeg selvsagt vurdere den jobben. Der er det mulig å bygge opp alt fra bunnen av, sier Kevin Knappen.

Men HA-sporten tror Loberto for øyeblikket er førstevalget.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke