16. jul
OPPGITT: Storhamar-trener Aleksander Smirnov likte ikke alle taklingene mot hode og nakke i gårsdagens kamp.ALLE FOTO: Fredrik Olastuen
 
Reagerer på at dommerne ikke slår ned på taklinger mot hode og nakke
Storhamar-trener Aleksander Smirnov mistet en ny nøkkelspiller i går kveld. Russeren er skuffet over at dommerne ikke slår ned på taklinger mot hode og nakke.

Publisert: 16.mar.2016 08:12
Oppdatert: 16.mar.2016 13:05

Martin Blakseth Huse måtte ut i åpningsperioden, etter en smell i hodet. Situasjonen skjedde en halvmeter foran Storhamar-boksen, men Victor Panelin Borg ble ikke utvist.

Etter kampen rapporterte Storhamar inn Sparta-spilleren.

Søndag måtte Joakim Jensen ut etter en skikkelig smell i nakken.

– Jeg skal ikke klage, men dommerne må ta taklinger mot hode og nakke. Jeg frykter for sikkerheten til spillerne mine, sier Aleksander Smirnov, og fortsetter:

Liker ikke utviklingen

– Vi mistet enda en nøkkelspiller, og det er utrolig kjedelig. Victor Panelin Borg og Didrik Nøkleby Svendsen takler ofte mot hodet. Det skal være fem minutter pluss matchstraff. Slik er det bare, sier Smirnov

Storhamar-treneren legger til:

– Hvis Svendsen ikke kan spille hockey, må han finne seg en annen idrett. Jeg liker ikke denne utviklingen, sier Smirnov.

Også Storhamar-lege My Lystad misliker at mange takler høyt.

Dommerne slår ikke ned på det som er farlig, men tar mye annet. Det er greit med fysisk hockey, men ikke mot hode og nakke. Spilleren vår var helt groggy da han gikk av isen, men det ble ingen straff. Jeg håper det kan bli enda mer fokus på taklinger mot hode og nakke, sier Storhamar-legen.

Etter kampen uttalte dommer Per Gustav Solem at han ikke så situasjonen med Huse.

Vurderinger i dag

Joakim Jensen og Eirik Skadsdammen ble skadet i forrige kamp. Skadsdammen, som fikk en smell i ankelen, blir trolig ikke klar til torsdag. I dag skal MR-bildene sjekkes med tanke på mulige båndskader.

– Joakim skal få behandlinger onsdag for å løse opp litt. Vi får ta det derfra. Vi må se det an onsdag med Martin også, sier My Lystad.

Storhamar var utrolig effektive i starten av kampen. De to første skuddene på mål gikk i mål. Sparta var tunge gjennom hele kampen og banket på med alle kiloene de klarte å finne. Midtperioden ble preget av fire blågule tominuttere. Det ble mye istid på få spillere. Det ble flere utvisninger i sisteperioden og da ble det ekstra tungt.

 
NED FOR TELLING: Martin Blakseth Huse måtte i garderoben etter en smell i hodet.
TØFFE TAK: Martin Rønnild får en takling av Christopher Henriksen. Det ble mange dueller i går kveld.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke