20. aug
TØFT: Jacob Berglund er inne i en tøff periode med poengproduksjon. Han håper det løsner før sluttspillet braker løs om noen uker. Mot Stavanger Oilers lørdag var han nære scoring, men det ville seg ikke for Storhamars beste spiller denne sesongen.
 
– Det har gått tregt i det siste
Jacob Berglund innrømmer at han ikke er i sin beste form. Men han føler laget hadde en positiv opplevelse mot Stavanger Oilers lørdag.

Publisert: 29.feb.2016 04:00
Oppdatert: 29.feb.2016 08:45

Storhamars beste spiller denne sesongen, Jacob Berglund, er inne i en tung periode. Tre målpoeng på seks kamper er fasiten for mannen som har vært en poenggarantist i Storhamar-drakta.

– Jeg forsøker å få i gang spillet inn mot sluttspillet. Det har gått litt tregt i det siste, og vi har trent hardt for å komme i slag. Jeg føler det var et skritt i riktig retning mot Stavanger, sier Berglund.

18 skudd på Stavanger-keeper Henrik Holm var hva Storhamar produserte lørdag. Berglund mener det ikke spiller noen stor rolle hvor mange skudd de avfyrer i løpet av en kamp.

– Det var litt sluttspillshockey mot Stavanger. Vi trenger ikke alltid skyde 45 skudd for å vinne kamper. Hadde vi fått et mål på 18 skudd, da hadde alt vært bedre, forklarer han.

Naturlig med formdupp

Selv er han ikke bekymret over en formsvikt.

– Selv om vi ikke scorer mål, så synes jeg vi spilte en bedre kamp nå. At jeg ikke plukker målpoeng spiller ingen rolle- Så lenge det kommer i sluttspillet så bryr jeg meg ikke, smiler han lurt.

Assistenttrener Pål Johnsen er heller ikke bekymret over den fattige poengproduksjonen fra spilleren med gullhjelmen. Han mener det er bedre at formsvikten kommer nå enn om noen uker når sluttspillet braker løs.

– Alle spillere får en dupp på poengproduksjonen. Du klarer ikke holde det oppe hele året. Sånn er det, og det må du leve med. Du kan ikke la det knekke deg, forklarer Johnsen.

Tålmodighet

Mot Stavanger var Hampus Gustafsson igjen satt sammen med Berglund og Mikael Zettergren, forteller Johnsen.

– Vi har ønsket å prøve litt unggutter sammen med dem for å bygge opp de unge spillerne. Det har funket sånn passe, synes vi. Nå prøver vi Hampus igjen, og vi får være tålmodig på det framover. Sånn blir den rekka inn mot sluttspillet, sier han.

Både Berglund og Johnsen mener det var mye positivt å ta med seg fra møtet med serieleder Stavanger Oilers.

– Vi hang godt med mot Stavanger og gjorde jobben vår. Det er en god bekreftelse inn mot sluttspillet på at vi har sjans til å ta dem. Vi kunne ha gjort et par mål og vunnet kampen, og i sluttspill kan alt skje, sier Berglund optimistisk.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke