15. des
KEEPERJUBEL: Oskar Östlund og de andre Storhamar-spillerne jublet hemningsløst etter kampen. Storhamar-supporterne (t.v.) ble stående igjen for hylle heltene sine.FOTO: Fredrik Hubred hagen
 
– Det største jeg har vært med på
(Sparta Praha - Storhamar 1-2) Oskar Östlund gjorde tsjekkerne frustrerte i 60 minutter. Etterpå jublet den svenske målvakten så seierssvetten sprutet.

Publisert: 28.aug.2015 23.42
Oppdatert: 29.aug.2015 00.24

Oskar Östlund brukte ikke lang tid på å rangere seieren mot Sparta Praha.

– Dette er det største og morsomste jeg har vært med på. Det var helt utrolig, sier svensken, og fortsetter:

– De to CHL-kampene mot Sparta Praha er de største kampene jeg har spilt. Vi var så nære å vinne i Hamar. Nå klarte vi det, og det er en utrolig lettelse. 

Han kom tidlig inn i kampen, og trøkket fortsatte.

Stolt av laget

– Jeg fikk en veldig bra start. De hadde pucken mye, men gutta foran meg spilte bra defensivt. Jeg er stolt av hele laget, og det er utrolig moro å spille sammen med denne gjengen. Det er så mye samhold og vilje i denne gruppa, sier Oskar Östlund.

Trener Aleksander Smirnov var  i den samme gata som sin svenske målvakt rett etter kampen.

– Dette var min første seier i en topp internasjonal turnering som trener. Dette var en historisk seier. Men jeg sa til gutta: Vi skal ikke slappe av. Dette er ikke den siste, sier Aleksander Smirnov, før han serverte mye ros til målvakten sin:

Spilte med sjøltillit

- Oskar spilte en veldig bra kamp, og han hadde en matchvinnerredning bare sju sekunder før slutt. Han spilte med sjøltillit, og var trygg gjennom hele kampen.  Vi har veldig god konkurranse på keeperplassen nå, og det er alltid viktig. Oskar og Robert Hestmann samarbeider godt, og gjør hverandre bedre. Det er slik det skal være, sier Storhamar-treneren.

Spilte seg opp

Sparta Praha åpnet kampen i 100, og noen av Storhamar-spillerne så litt svimle ut de to-tre første minuttene, men etter hvert klarte de å holde litt mer i pucken - uten å skape noe særlig. 

Hjemmelaget fikk to muligheter i overtall i 1. periode og trøkket skikkelig på, men Oskar Östlund sto som en vegg. Storhamar sitt ene overtall i den perioden ble slurvete.

Hele laget hevet seg i midtperioden, og det ble skikkelig trøkk blant de gule og blå supporterne da Joakim Jensen lempet pucken i krysset. Storhamar kunne satt inn 2-0 i overtall, men slurvet litt for mye.

Kampen levde skikkelig på slutten, og de 250 gule og blå supporterne tok helt av da Christian Larrivée satte pucken mellom beina til Sparta Praha-keeperen etter 59.22.

Etter kampen kom alle Storhamar-spillerne ut igjen på isen og takket for støtten.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke