17. aug
GLEDER SEG: Joakim Jensen gleder seg alltid litt ekstra til kampene mot Vålerenga. FOTO: Fredrik Olastuen
 
– Dette er den største klassikeren
Joakim Jensen gleder seg alltid til oppgjørene mot Vålerenga.

Publisert: 07.jan.2016 04:00
Oppdatert: 07.jan.2016 08:27

Etter fem strake seiere, gleder målsnik Joakim Jensen seg litt ekstra til oppgjøret mot Vålerenga i kveld.

– Det er den største klassikeren i norsk hockey, så det er veldig lett å motivere seg til det, uansett om det er hjemme eller borte, sier Joakim Jensen til HA-sporten.

Går for tre strake

28-åringen står bokført med 21 målpoeng på de første 29 kampene denne sesongen, og han har stor tro på at Hamar-laget tar sin tredje strake seier mot erkerivalen.

– Vi har vunnet de to siste kampene mot dem, og det er en god følelse. Jeg synes vi var gode på Jordal, og vi spilte solid mot dem her hjemme. Bare det å holde dem unna målprotokollen er viktig. Man kjenner det, når man sliter med å score mål, så er det en psykisk faktor, sier han, og tror samtidig at Storhamar har sikret seg et lite mentalt overtak på Vålerenga.

Joakim Jensen har vært i Storhamar siden 2007, og han merket tidlig hvor mye oppgjørene mot Vålerenga betyr for folk i og rundt klubben.

– Det er de kampene mot Vålerenga og Lillehammer man hater mest å tape, og mest elsker å vinne. Det er noe man får med i kulturen fra man begynner i Storhamar. Man merker det på folk rundt i byen, at de ter de to viktigste kampene.

– Kamper vi skal vinne

– Betyr de like mye kampene, som de gjorde da du kom til klubben?

– Ja, det gjør det. Det er kamper vi føler vi skal, og må, vinne. Det gjør vondt å tape de kampene der. Nå, per i dag, så er det en viktig match for både oss og Vålerenga i forhold til å være med i topp fire-kampen, forklarer Jensen.

Språkbruken utpå isen mellom spillerne blir også litt ekstra intens i disse oppgjørene, forklarer storscoreren.

– Ja, men det kommer an på kampen. Er det tette, tøffe kamper så er det nok litt mer meldinger utpå isen. Jeg regner med at Vålerenga heller ikke har problemer med å motivere seg mot oss, sier Jensen smilende.

– Er det mye som ikke egner seg for trygg?

– Det er ikke alt som er barne-TV, det er det ikke.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke