18. aug
avgjørelsen: Patrik Bäärnhielm (t.v.), Robert Hestmann og Jimmy Andersson må konstatere at et flaut 4-3-tap for Kongsvinger akkurat er blitt en realitet.Alle foto: Mikkel Torpen Hokstad
 
– Min tøffeste tid som trener
Lørdag tapte Storhamar 4–3 for Kongsvinger. Trener Aleksander Smirnov innrømmer at den svake perioden tærer på ham.

Publisert: 16.nov.2015 06:42
Oppdatert: 16.nov.2015 07:00

Storhamar er i fritt fall på tabellen om dagen.

Lørdag eksploderte Aleksander Smirnov i sinne etter sjokktapet. Han kjeftet, sparket en søppeldunk, og marsjerte rett ut i spillerbussen. Han ville ikke snakke med noen.

– Det var håpløst å få tak i meg etter kampen. Jeg skrudde av telefonen. Jeg ville ikke snakke med noen akkurat da. Jeg var så skuffet over det vi hadde levert. Vi skal slå Kongsvinger ti av ti ganger. Dette er nok min tøffeste tid som trener, sier Aleksander Smirnov dagen etter 4-3-tapet.

savner glød og lederskap

Treneren forteller at han savner glød, vilje og punch fra spillergruppen sin.

– Vi er ikke nok «på» når vi spiller kamp. Forrige sesong sto hele laget og dunket med køllene på vantet hvis en spiller dekket skudd eller satte inn en hard takling. Nå er det kanskje to-tre spillere som reiser seg i boksen. Jeg savner at vi backer hverandre opp, snakker sammen og gjør det vi har blitt enige om, sier Smirnov, som innrømmer at han savner lederskap i spillergruppen.

– Det er ikke så mange som står frem når ikke Christian Larrivée er med. Sist sesong hadde vi ikke bare ham, men også Pål Johnsen og Mads Hansen. Jeg savner at de eldste spillerne tar ansvar, og jeg skulle gjerne sett at flere kom inn til meg og ville diskutere, snakke og komme med nyttige innspill. Nå er det litt dødt, sier han.

hestmann-tabber

Robert Hestmann, som har spilt mindre og mindre den siste tiden, fikk sjansen igjen mot Kongsvinger. Det gikk ikke særlig bra.

Først ga han bort 2-2-scoringen med en stygg feilpasning fra kort hold. Så slapp han inn ei lompe fra blålinja på 3–2 til Storhamar.

Etter kampen tok han fullt ansvar.

– Det er min skyld at vi taper. Jeg var skikkelig klar før kampen, og jeg gledet meg til å spille igjen. Dessverre taper jeg kampen for oss. Jeg gir ikke gutta muligheten til å vinne når jeg gir bort to scoringer, sier Hestmann, som reddet 40 av 44 skudd.

– Vi skal ikke la Kongsvinger få skyte 44 skudd på oss. Det er ikke bra i det hele tatt, sier Aleksander Smirnov.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
anonym: Jacob Berglund har vært god i hele høst. Lørdag så han sliten ut.
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke