6. des
JUBEL: Alexander Reichenberg gratuleres etter sin fantastiske 1-0-scoring. FOTO: Trond Lillebo
 
CHL-avansementet gjorde drømmeuka komplett
Storhamar-helt Alexander Reichenberg skal feire superkampen med havregrøt.

Publisert: 03.sep.2015 07.13
Oppdatert: 03.sep.2015 22.21

Storhamar trengte bare ett poeng, men viste ingen tegn til forsiktig kynisme og banket like godt Genève-Servette 5-1 foran 5.335 feststemte tilskuere i Hamar OL-Amfi.

De gule og blå fra Hamar vest er dermed klare for sluttspillet i Champions Hockey League etter en eventyrlig uke og tre strake seiere i Europa.

- Det er utrolig deilig. Vi må la dette synke inn litt, men det er gøy, stråler dagens beste Storhamar-spiller, Alexander Reichenberg, til HATV etter storseieren.

- Det er moro at vi gutta viser hva som bor i oss, legger han stolt til.

Havregrøt til kvelds

At CHL-avansementet er sikret etter tre seiere mot solid europeisk motstand, er grunn god nok for en storstilt feiring.

Men om en drøy uke serieåpner Storhamar mot Vålerenga, og allerede lørdag skal legendariske Pål "Magic" Johnsen i tillegg hedres med en testimonialkamp. Det legger ifølge Reichenberg en liten, ubetydelig demper på kvelden.

- Det blir nok ingen fest i kveld. Det er rett på trening i morgen, så nå er det bare å komme seg hjem og spise havregrøt, smiler han.

God Storhamar-start

Etter drøye fem minutter kom kampens første store sjanse. Christian Larrivée fant Eirik Skadsdammen foran buret fra høyre, men Genève-målvakt Gauthier Descloux, som hadde erstattet førstekeeper Robert Mayer etter det forrige møtet, åpnet med en fin redning.

Ti minutter senere, etter et tungt Genève-press og et fullstendig mislykket Storhamar-overtall, fikk de gule og blå en ny kjempesjanse. Reichenberg tok elegant med seg en høy puck, men målvakt Descloux leste Lillehammer-guttens venstre-høyre-finte.

Sekunder før pause kunne ingen keeper i verden stoppe Reichenberg. Unggutten tok en sprettende puck på halvvolley og hamret inn en knallhard og vakker 1-0-scoring.

- Jeg er litt heldig med at jeg får den over backen først. Så slår jeg til på halvtennis. Det er nok litt flaks, men det er selvfølgelig veldig moro at den går inn, stråler Storhamar-helten.

Skadsdammen doblet

Snaue tre minutter etter sidebyttet fortsatte festen for Storhamar. Joakim Jensen plukket opp en hard pasning fra Lars Løkken Østli bak mållinja, så opp og fant Eirik Skadsdammen foran goalen. Storhamar-veteranen var minst like kjapp i oppfattelsen og fant nettmaskene til 2-0 for vertene.

Like etter ble samme Skadsdammen hektet da han var alene igjennom. Sveitsernes synder ble utvist, og Storhamar la på til 3-0 direkte fra droppen da Hampus Gustafsson styrte et Christian Bull-skudd i mål.

Et snaut kvarter ut i midtperioden ble veldig vondt til enda verre for gjestene. Etter en strålende Larrivée-prestasjon dundret Scott Hotham inn nummer fire, og Genève måtte dermed score hele fem mål for å forhindre et tidlig Storhamar-avansement i CHL.

Genéve og Jeremy Wick rakk å redusere én gang før andreperioden var over, men fire sveitsiske mål måtte fremdeles til i tredjeperioden for at Storhamars avansementfest skulle settes på vent.

Ny Reichenberg-scoring

Tidlig i tredje periode fikk isteden Storhamar en ny scoring. Reichenberg avsluttet et vakkert angrep i overtall, og løpet var i realiteten kjørt for Genève.

Gjestene fra Sveits lot seg i tillegg frustrere av sine overmenn og pådro seg en rekke utvisningsminutter utover i perioden. Storhamar kunne dermed enkelt kontrollere inn den tredje imponerende skalpen på en fantastisk hockeyuke i CHL, og billettene til 16-delsfinalen i Champions Hockey League er i boks.

Disse kampene spilles 22. september og 6. oktober, så hockeyfansen på Hedmarken som har fått smaken på europeisk motstand, kan glede seg til mer moro om kort tid.

Stavanger Oilers gjorde samtidig den norske hockeykvelden fullkommen ved å slå finske KalPa 3-0 hjemme i DNB Arena.

Storhamars lag:

Målvakt: Oskar Östlund (Robert Hestmann).

1. rekke: Scott Hotham, Jimmy Andersson - Joakim Jensen, Christian Larrivée, Eirik Skadsdammen.

2. rekke: Erik de la Rose, Christian Bull - Alexander Reichenberg, Jacob Berglund, Hampus Gustafsson.

3. rekke: Lars Løkken Østli, Patrik Bäärnhielm - Martin Gran, Martin Blakseth Huse, Mikael Zettergren.

4. rekke: Magnus Eikrem Haugen - Lars Erik Hesbråten, Jørgen Langdalen, Martin Rønnild.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke