20. aug
DEBUT: Andreas Øksnes fikk sin debut for det norske A-landslaget mot Hviterussland for en uke siden.
Foto: Terje Midttun
 
- Herlig å teste seg mot de beste
I kveld spiller Andreas Øksnes og resten av hockeylandslaget mot Tsjekkia, og Storhamar-backen gleder seg til å lære mer.

Publisert: 15.apr.2014 12:46
Oppdatert: 16.apr.2014 10:55

Andreas Øksnes har spilt kamper for U18-landslaget, og har VM-gull med U20-landslaget. For en uke siden fikk 23-åringen sin debut på A-landslaget - mot Hviterussland på Lillehammer.

- Bedre læring kan jeg ikke få. Det er bare å nyte det. Spillerne er større og sterkere, tempoet høyere, og det er et annet fysisk spill. Det siste synes jeg er moro, for jeg spiller ganske fysisk sjøl. Det er moro å få testet seg skikkelig, sier Øksnes.

Som nevnt møter det norske hockeylandslaget Tsjekkia i kveld - på bortebane. Det er en ny VM-oppkjøringskamp.

Tøff konkurranse

- Du kan si at jeg drømmer om VM, men det er ganske urealistisk at jeg skal komme med i VM-troppen. Backer som Ole Kristian Tollefsen og Jonas Holøs mangler, i tillegg til backer som Bonsaksen, Sørvik, Ødegaard og Solberg, som akkurat har avsluttet NM-finalene. Det er tøff konkurranse, men for meg var det utrolig moro å bli tatt ut i denne troppen, sier Øksnes.

23-åringen er fornøyd med sesongen.

- Det har gått stabilt bra hele sesongen.

- Hva kan du forbedre?

- De siste årene har jeg vært opptatt av det defensive spillet. Jag skal ta tak i det offensive, og bli mer delaktig der. I tillegg kan jeg alltid bli bedre på skøyter, mer bevegelig på skøytene.

Han ser for seg å fortsette i Storhamar, hvis det blir orden på økonomien.

Fem Dragons-gutter

I tillegg til Andreas Øksnes reiste Storhamar-gutta Tommy Johansen, Adrian Saxrud Danielsen, Mads Hansen og Fredrik Lystad Jacobsen til Tsjekkia i går.

Det er kamp mot Tsjekkia i kveld og i morgen.

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke