18. aug
SUPERDRAGER: Denne trioen scoret fem mål og hadde sju målgivende pasninger mot Frisk-Asker, Andreas Hjelm (fra venstre) Johan Ramstedt og Lars Erik Hesbråten.
 
- Årets viktigste
Storhamar - Frisk 8-3 - Dette var årets klart viktigste seier, fastslår Lars Erik Hesbråten etter ekte hat trick mot Frisk-Asker. - Det var ubeskrivelig herlig å vinne igjen.

Publisert: 03.feb.2010 05:05
Oppdatert: -
HAMAR: Åtte strake kamper uten seier og null sjøltillit.

Sånn så det også ut i den første perioden i går. Lavt tempo, feilpasninger, dårlige mottak og dårlig rytme i spill fem mot fem var ellers melodien.
Unntaket var to mål i overtall av backkollegene Andreas Hjelm og Eerikki Koivu.
Bunnlaget Frisk yppet seg, men så sa det bare pang.
Dragene sto for årets forvandling i en kamp - hvis den prisen skal deles ut på neste års idrettsgalla.

Hjelm kunne igjen
Andrerekka var sentral i alt i gårsdagens kamp, og scoret sju av åtte mål.

Først de to nevnte målene de første 20 minuttene. Hjelm trampet gjennom fra midtsonen da Frisk hadde klarert i undertall.
Overrasket alle, slik han har gjort tidligere for dragene, men ikke hatt sjøltillit til i januar.
- Det har vært en periode der jeg har kjent at jeg ikke kunne gjøre det jeg har villet. I dag var det på plass igjen, forklarer svensken, som også satte inn 3-2 i overtall i starten av andre perioden.
Det var den virkelige starten på det positive.

Dobbel reprise
Eirik Skadsdammen og Pål Johnsen fikk låne rampelyset et lite øyeblikk med 4-2, før Andreas Gröndahl tok dagens frekkis fra død vinkel, opp i nærmeste kryss, der en nyinnbyttet Frisk-keeper hadde senket skuldra.

Og i tredje periode banket Lars Erik Hesbråten inn tre på rad til ekte hat trick.
En gang tidligere i år har Storhamar scoret åtte mål.
Mot Frisk-Asker 15. november i fjor. I samme kamp scoret også Kongsvinger-gutten tre mål.
Nå håper han bare siste del av historien ikke gjentar seg…
- Da mistet vi poengene på grunn av rotet med Gröndahl-overgangen. Hvis André Paulsens overgang ikke er i orden nå, da! gliser Hesbråten.

3. periode spøkte
Han har problemer med å beskrive hvor deilig det var å vinne en hockeykamp igjen.

- Det er… det er… For å si det sånn, det bygger i hvert fall ikke sjøltillit å tape åtte på rad. Etter 5-3 før den siste perioden kom tankene om hvor mange av de siste kampene vi har tapt tredjeperioden, men da jeg satte inn 6-3 tidlig var det utrolig godt. Så fikk de en fem minutters utvisning, og da kunne vi leke oss litt, smiler 24-åringen.
- Dette var den klart viktigste seieren i år. Vi har tre tøffe kamper på rad nå, Lillehammer, Vålerenga og Sparta. Nå har vi i hvert fall fått tilbake trua på det vi skal gjøre!
PS! Litt i skyggen i går kom limet i andrerekka, Johan Ramstedt, men svenskens prestasjoner var viktige. Senteren var nest sist på fire scoringer og hadde ytterligere en målgivende pasning.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke