18. aug
INTERN DUELL: Nat­han Martz og Chris­ti­an Lar­ri­vée er gode venner, men trener Smithurst er sikker på at begge vil være best - internt.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
- Begge vil være best
Dragons-trener Michael Smithurst mener én kanadier i laget er bra, og at to er mye bedre: - Jeg er sikker på at det blir en intern «fight». Begge vil være best, plukke flest målpoeng.

Publisert: 10.sep.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Christian Larrivée og Nathan Martz er Storhamars transatlantiske bidrag. Begge har gått hockeyskolen sin i Canada, hvor spillet med kølle og puck troner på idrettstoppen.
Her forklarer Smithurst det han mener bare vil være positivt for Dragons:

Stolthet og vinnervilje

- Det er ingen av dem som vil være dårligere enn den andre. Det har alltid vært slik, og jeg har spilt med flere. Det handler om stolthet. De er oppvokst med en sterk vinnerkultur, de vil være best, selv om de spiller på samme lag og er venner, sier Smithurst, og fortsetter:
- Det er veldig bra for Larrivée at Martz kom. De har det samme lynne, snakker samme språk, og kjenner hverandre godt etter å ha spilt i samme klubb tidligere.
Alt tyder på at de havner i hver sin rekke i Dragons. Larrivée havner mest sannsynlig i rekke med Pål Johnsen og Fredrik Lystad Jacobsen, mens mye tyder på at trener Smithurst vil prøve den gamle suksesstrioen Joakim Jensen, Martz og Eirik Skadsdammen sammen.

Sammen i Long Beach

Christian Larrivée gliste godt da HA-sporten spurte om en intern konkurranse.
- Kanskje det blir noen penger i potten. Det viktigste er uansett at laget gjør det bra, og det er ingen tvil om at det var viktig for oss at Nathan ble klar. Han er en god senter, og har vært i klubben før. Han gir laget en ny dimensjon. Nå får vi to femmere som kan produsere bra med poeng i hver kamp. Nathan har prestert veldig bra med Skadsdammen og Jensen tidligere, sier Larrivée, som husker godt da han spilte sammen med Martz i Long Beach Ice Dogs.
- Jeg kjenner ham godt, og vi bodde en del sammen. Vi trives sammen. Han er en rutinert spiller, og det trenger vi. Det er også et pluss for meg at klubben har to importer. Jeg var eneste importspiller i Västerås, og det var en liten utfordring, sier Larrivée.

- Hadde mye moro sammen

Nathan Martz spiller ikke søndag, på grunn av datoer og transferkort, men er høyst sannsynlig klar til kampen mot Lørenskog i 2. serierunde.
Han var ikke så gira på å svare på spørsmålet om en intern konkurranse.
- Det er veldig bra for meg at Chris er her. Vi er gode venner. Han er en suveren fyr, og vi hadde mye moro sammen, sier Martz, som har vært gjennom en litt trøblete sesong i Ungarn.
- Forrige sesong var ingen stor suksess for meg. Jeg slet med en skade, og kom aldri helt inn det, sier Martz, som prøvde å bli ungarsk statsborger for å spille landskamper.
- Det gikk ikke, så jeg ga opp.

Hadde flere tilbud

Han satt med noen andre tilbud på hånda da Truls Røise og Sigve Ødegård i Powerplay Club kom på banen.
- Jeg snakket med dem en måneds tid. De ville ha en rutinert spiller. Det var et ganske lett valg å komme tilbake hit. Jeg vet at jeg blir behandlet veldig bra i Storhamar, og det er en proff klubb, sier Martz, som regner med at noen har høye forventninger til ham.
- Jeg har trent bra i sommer, og har trent på is i tre uker, men det vil nok ta litt tid før jeg er skikkelig inne i det. Men jeg skal kjøre på, sier Martz, som produserte utrolige 20 mål og 49 målgivende pasninger på 55 kamper sist han var her.
Det er ingen tvil om at kanadierne trives sammen. Da HA-sporten var innom en trening tidligere i uka, hang de mye sammen mellom øvelsene. Det var smil og muntre meldinger, og Christian Larrivée må nok regne med å bli mobbet litt for sin franskinspirerte engelsk.
- Jeg regner med å høre det noen ganger av Martz, ja, sier Larrivée.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke