16. des
LA TIL RETTE: Patrick Thoresen takler vekk Shaone Morrisonn. Capital-spilleren ender i egen keeper. Dermed kan Sami Kapanen score etter assist fra Thoresen.
 
- Betyr mye for norsk ishockey
Større interesse, bedre rekruttering og mer fokus i norske medier. Sportssjefen i Norges Ishockeyforbund, Petter Salsten, er ikke i tvil. Han mener at Patrick Thoresens suksess er gull verdt. Nå er Hamar-gutten klar for NHL-kvartfinale.

Publisert: 24.apr.2008 09.12
Oppdatert: -

HAMAR: Petter Salsten følger godt med, og er imponert over det Philadephia Flyers og Patrick Thoresen får til.

- Det er mange idretter som har gått den vegen, ved at noen står fram til de grader. NHL er stort, og Patricks suksess er veldig positiv for oss i forhold til mediedekning, rekruttering, og at norske spillere ser at det går an. Patrick er en barrierebryter, som Shampo Knutsen var, sier Salsten, og fortsetter:
- Jeg tror ikke så mange skjønner hvor stort et NHL-sluttspill er i USA og Canada. Det er helt enormt.

Vil være døråpner
Det var natt til onsdag Patrick Thoresen noterte seg for sitt første sluttspillpoeng i NHL. Philadelphia avanserte til 2. runde etter 3-2 mot Washington i den sjuende og avgjørende kampen.

I Washington.
Patrick noterte seg som nevnt for det første norske sluttspillpoenget da han hadde assist på 2-1-scoringen.
- Jeg nyter hvert sekund. Dette er en helt utrolig opplevelse. Det åpner dørene for flere nordmenn jo lenger jeg er med på dette, sier Thoresen, og legger til:
- Norge blir mer nevnt i TV-sammenheng, og jeg håper det blir flere norske talenter som får være med i NHL, sier 24-åringen til NTB.

Omdiskutert mål
Det ble enkelt for Sami Kapanen å sende Philadelphia i føringen 2-1, men scoringen var av den tvilsomme sorten. Patrick Thoresen spilte pucken til lagkameraten, men ga samtidig Washingtons Shaone Morrisonn en dytt. Capitals-spilleren felte sin egen keeper, og Kapanen scoret enkelt. Hjemmefansen mente Thoresen hadde dyttet vekk keeper, men fikk ikke medhold. På NHLs nettsted ble det forklart at Thoresen på lovlig vis hadde taklet Morrisonn, og at ingen Flyers-spillere hadde vært nær Capitals målvakt Cristobal Huet.

- Det er gøy å være den første norske med målpoeng. Scoringen var diskutabel, men reglene er klare. Det var kamp om pucken og jeg takler deres spiller. Så endte han i sin egen keeper, og Kapanen kunne bare sette den i åpent bur.

Montreal neste
- Marginene var på vår side, men vi har vært det beste laget i denne serien, og jeg synes det er fortjent at vi tar oss til conferencesemifinale.

Der venter toppseedede Montreal. Det blir en tøff utfordring.
- Det blir en ny serie. Vi må bare lade batteriene og glemme det som har skjedd så langt i sluttspillet. Begge lagene er like langt. Montreal har vært gode hele sesongen. Vi må reise dit og prøve å stjele en kamp så tidlig som mulig, sier Thoresen.
Dette er stort. Du tenker ikke når avansementet er klart, du vil bare være helt apekatt og skrike av glede, sier Thoresen til NTB.
Nicklas Bäckström ga Washington ledelsen, men Scottie Upshall utlignet før åpningsperioden var over. Sami Kapanen ga som nevnt Flyers ledelsen 2-1 etter forspill fra Thoresen og Martin Biron 9.47 inn i midtperioden. Målkongen Alexander Ovetsjkin utlignet etter 35.29.
Sluttperioden ble målløs, men 6.06 inn i forlengningen kunne Joffrey Lupul sette inn det avgjørende vinnermålet i power play. Det sendte Philadelphia altså videre med 4-3 i kamper.

Spilte lite
Patrick Thoresen spilte 4.37 minutter for vinnerlaget. Han endte med +1 i poengstatistikken. Sesongen har vært varierende for nordmannen. Thoresen måtte ned på farmerlaget mens han var i Edmonton. I vinter ble han hentet til Flyers. Der har ting gått mye bedre.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke