24. jun
OL I BLIKKET: Lars Løkken Østli har lyst på en tur til Canada og OL-spill. Nå får han prøve seg mot Frankrike i to kamper.
 
- Bør få en OL-plass
Storhamar-trener Rune Gulliksen er ikke i tvil. Han mener Lars Løkken Østli (23) bør få en OL-plass. Nå får Dragons-backen en ny sjanse til å vise seg fram, i to landskamper mot Frankrike.

Publisert: 08.des.2009 05:07
Oppdatert: -
HAMAR: Gulliksen liker utviklingen til Storhamar-backen.

- Han har vært talentfull i flere sesonger, og nå har han tatt tak i en del ting som har gjort ham enda bedre.

- Bedre defensivt
- Lars er blitt bedre defensivt, og tar oftere riktige valg. Lars gjør færre feil i egen sone, og har pådratt seg færre utvisninger. I enden får vi et tryggere backspill. Mye på grunn av det er han aktuell for OL-laget, og jeg mener han bør være med, sier Gulliksen.

Gullik liker også innstillingen til Østli.
- Han trener bra, og er glad i å trene. Han legger ned en bra jobb for å utvikle seg videre. Lars er god på skøyter og har et bra skudd. Utfordringen er å komme til enda flere avslutninger, sier Rune Gulliksen.

OL frister
Lars Løkken Østli fikk mye skryt sist han spilte for Norge.

Og han var godt fornøyd sjøl også.
Da kom 23-åringen inn i troppen fra venteliste. Nå er han tatt ut i det første uttaket.
- Det var utrolig moro å komme med i troppen nå, og jeg håper at det er en bekreftelse på at det jeg gjorde sist, var bra. Jeg følte det gikk veldig bra sjøl, sier Løkken Østli, som trives i internasjonal hockey.
- Mot Frankrike var det ikke så stor forskjell på det jeg er vant til. Mot Hviterussland var det annerledes. De var kvikke, og gode med pucken.
Dragons-backen innrømmer at OL er et spennende mål.
- Det er et mål, selvfølgelig, men det er ikke noe jeg tenker så mye på. Nå må jeg ta steg for steg. Det handler om å prestere, og benytte sjansene jeg får. Men det at jeg er med i troppen nå, viser at jeg er med i diskusjonen

Sju backer
Det er sju backer som er tatt ut til de to landskampene mot Frankrike i Strasbourg og Mulhouse fra 15. desember: Alexander Bonsaken, Modo, Brede Frettem Csiszar, Vålerenga, Jonas Holøs, Färjestad, Tommy Jakobsen, Lørenskog, Juha Kaunismäki, Stavanger, Lars Erik Lund, Vålerenga og Lars Løkken Østli.

- Jeg spilte sammen med Tommy Jakobsen sist. Han er veldig rutinert, og var flink til å lære bort. Jeg merket fort at han hadde vært med lenge på et bra nivå.
Lars Løkken Østli har hatt fokus på det defensive denne sesongen.
- Jeg har tatt et steg der, og det er viktig i forhold til landslaget også. For å komme seg videre er det viktig å jobbe med de dårligste sidene, og videreutvikle det som er bra. Det er viktig å jobbe for å bli bedre hver eneste dag. Jeg synes at det defensive satt bra i de siste landskampene, sier Østli.

- Moro med Dragons
Det har vært mye moro med klubblaget de siste kampene også. Seire mot Vålerenga og Sparta i de to siste kampene gir sjøltillit.

- Det har vært bra trøkk, og alle har jobbet knallhardt. Det er viktig at det løsner. Det gir en god følelse i hele laget. Det handler mye om sjøltillit. Noen blir skikkelig gira av medgang, og slikt smitter over på andre.
I kveld reiser Løkken Østli & co til Sarpsborg for et nytt møte med Sparta.
Det kan bli mer moro.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke