17. aug
 
- De blir enda bedre med Wang
Lillehammer-trener Tor Nilsen er helt sikker på at Storhamar vil få et løft med etableringen av Wang Toppidrett i Hamar.

Publisert: 18.nov.2014 12:20
Oppdatert: 18.nov.2014 12:24

Tor Nilsen har lang erfaring med NTG på Lillehammer.

- NTG er veldig bra for oss. Det handler om å legge til rette for spillerne slik at de kan kombinere skole med mye trening. Det er blitt høye krav i hockey'n i Norge, sier Lillehammer-treneren.Han forteller at det var utfordringer i yngres avdeling i Lillehammer da A-laget kom opp i eliteserien.- I starten fikk vi unge spillere utenfra som ville satse på ishockey kombinert med skole. Etter hvert er det blitt flere Lillehammer-gutter på NTG, og vi vil bli enda bedre forspent med egne spillere i framtida.

Imponert over Dragons

Nilsen er imponert over den jobben som gjøres og er blitt gjort i yngres avdeling i Storhamar.

Med Wang tror han det vil bli enda bedre.

- Jeg har sett og ser at Storhamar er flinke med de unge. De har gode trenere, og nå blir det enda proffere. Det blir lettere å tilpasse hverdagen for spillerne. Det å ha skolen rett ved siden av er gull verdt og helt avgjørende. Da blir logistikken mye enklere, og de sparer tid. De kan legge ned de timene som trengs for å utvikle seg, og de som vil satse på idrett i alderen 16 til 18 år slipper å flytte fra byen, sier Tor Nilsen, og legger til:

- Det er ingen tvil om at Hockey-Norge har fått et løft med etableringene til NTG og Wang.

Lillehammer leder

I kveld er det klart for et nytt møte mellom Lillehammer og Storhamar, denne gangen i Kristins Hall.

De har møttes to ganger tidligere denne sesongen. Og Lillehammer har vunnet begge oppgjørene.

- Det har vært to tette, gode hockeykamper, som vi har klart å avgjøre i tredje periode. Jeg tror det blir tett igjen. Storhamar har hatt flere imponerende resultater, og de har tre veldig gode løperrekker, som produserer mange poeng. Vi har stor respekt for Storhamar, sier Lillehammer-treneren, som liker at det er litt rivalisering.

- Det er alltid spesielt å spille mot nabobyen. Slik skal det være. Det skaper interesse. Samtidig tror jeg det er stor respekt mellom klubbene blant de som har levd noen år.

PS! Lillehammer har vunnet de to siste mjøsderbyene, mens Storhamar har vunnet sju av de ti siste.Storhamar tapte etter sudden death (2-3) på Jordal sist, mens Lillehammer slo Manglerud Star 1-0 hjemme i forrige serierunde.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
IMPONERT: Tor Nilsen er imponert over den jobben Storhamar gjør, og tror det blir enda bedre med etableringen av Wang.FOTO: Henning Rugsveen
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke