25. jun
4-6: Chris­ti­an Lar­ri­vée får treff med et hånd­ledds­skudd og set­ter inn 4-6-re­du­se­rin­gen.Foto: Henning Rugsveen
 
- Den beste følelsen i verden
Storhamar - Vålerenga 7-6 e.str.: Med 5.389 tilskuere på tribunen var Storhamar på vei mot en flopp. Da våknet hjemmelaget og lagde et hockeymirakel. Jimmy Andersson hadde ikke truffet mål på lenge, men lukket øynene og skjøt inn 6-6.

Publisert: 05.des.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Det gikk trolig lenge før Storhamar-spillerne fikk sove i går kveld. Adrenalinkicket de fikk etter å ha scoret tre mål på to minutter og 38 sekunder mot Vålerenga varte lenge.
Gleden over å ha vunnet på straffer etterpå varte like lenge.
- Det er vanskelig å beskrive med ord. Dette er den beste følelsen i verden, sier Christian Larrivée.
- Helt utrolig. Det er vanskelig å forklare hvordan vi kunne gå fra så dårlige til å vinne kampen, sier Jimmy Andersson.

Berg- og dalbane

Svensken bidro sterkt til å sende 5.389 tilskuere på årets Würth-kamp ut i en følelsesmessig berg- og dalbane. Det startet som oftest i en slik bane, helt nederst da Vålerenga tok ledelsen tidlig. Men da Andersson startet bak eget mål, kranglet med seg pucken helt inn i Vålerengas sone og med litt tur fikk den tilbake og knallet den inn i mål til 2-1 etter sju minutter, kom den første oppturen.
Så var nesten helt slutt i midtperioden, da Vålerenga dominerte stort og Storhamar satt utvist. Og enda verre i starten av tredje periode, der hjemmelaget virret rundt uten rytme og samhandling, og Vålerenga scoret tre ganger. Enkelt.
Storhamar lå under 3-6 og var helt utspilt. Så kom et lite hockeymirakel.
Selv om noen begynte å gå, fikk de som valgte å bli igjen, godt betalt. Da Jimmy Andersson skjøt inn 6-6 med 39 sekunder igjen av kampen, fikk de det som på Tour de France-språket beskriver en usedvanlig hard fjellstigning: En klatring i gledesutbrudd som var utenfor alle kategorier.

Lukket øynene

- Jeg aner ikke hvor pucken gikk inn. Det kom en høy puck som jeg tok ned med hånda og la an til skudd. Jeg lukket øynene, og bare klemte til. Det var en utrolig følelse, smiler Andersson, som jublet som det skulle ha vært sluttspill.
Han hadde scoret tre mål på de 23. første serierundene, men i går var han Storhamars kanskje beste spiller når det gjelder innsats, vilje og også med to mål.
- Det var på tide, for nå hadde jeg ikke truffet mål på flere kamper.
- Hva spiste du til middag i dag?
- Jeg tror det må være middagen i går. Joakim Jensen og samboeren inviterte fruen og meg på grillet mat. Jensen lager mat hver lørdag heretter!
- Hvordan kan et lag gå fra å være så dårlige, til å klare dette?
- Det er ikke godt å si, men jeg tror en av årsakene var at vi ikke hadde mer å tape på 3-6. Vi ville så gjerne gjøre en god kamp i dag, med så mange tilskuere på plass, og god stemning. Til slutt slapp vi alle hemninger og bare kjørte på. 4-6-scoringen og en rask 5-6-scoring ga oss masse energi.

Tente et håp

Christian Larrivée hadde en av sine tunge kvelder i Storhamar-drakt i går. Da Vålerenga gikk opp til 3-5 hadde han vært på isen ved tre av gjestenes scoringer.
- De første 15 minuttene av den tredje perioden var helt forferde- lig. Det er vanskelig å beskrive hvor dårlig vi var. Det var en vond følelse å ligge under 2-6 når hal- len nesten var utsolgt, og så mange hadde kommet for å se oss. Pucken spratt overalt, og vi i alle retnin-ger.
Det var Larrivée son tente en liten gnist av et håp tre minutter og 17 sekunder før slutt. Han fikk treff på et håndleddsskudd og lurte inn pucken (bildet under til venstre). Scoringen skapte uro i Vålerenga, og da Eirik Skadsdammen på backhand satte 5-6 bare 38 sekunder senere (bildet i midten), fikk hjemmelaget blod på tann.
I spilleforlengelsen var Storhamar klart best, men det måtte avgjøres på straffer.
Christian Larrivée og Nathan Martz (bildet nederst til høyre) scoret begge, og gjorde det hele til en blågul festaften med kanadisk snert.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke