15. des
VIKTIGE: Alexander Radulov og Patrick Thoresen blir viktige spillere i sluttspillet for Ufa.
 
- Denne duoen er best i Europa
Salavats assistenttrener Igor Zakharkin mener Patrick Thoresen og Alexander Radulov utfyller hverandre perfekt, og er Europas beste duo i øyeblikket.

Publisert: 18.feb.2011 04.12
Oppdatert: -

RIGA: - Det er ingen lag i hele Europa som har to spillere som passer så godt sammen som Radulov og Thoresen. De har en flott kjemi på isen, og Patrick Thoresen er en toveisspiller med komplementære ferdigheter, skryter Zakharkin overfor HA-sporten på svensk, etter flere år som trener i nabolandet.
Han er sammen med resten av lederteamet i Salavat glad for at Thoresen kom tilbake til klubben i sommer, selv om han var på vei til NHL.
- Patrick har en fin karakter, og er en type som er god å ha i en stor stall. Han er en ledertype, og pusher på lagkameratene underveis i kamper og på trening.

Engasjement og følelser

Aleksander Radulov er den største stjerna i KHL etter at han vendte tilbake til Russland med to sesonger og 145 kamper i Nashville Predators i bagasjen.
24-åringen har et engasjement og en stil som er krevende. Han er en pasjonert og følelsesladet type.
- Vi har hatt mange fighter med hverandre både i kamper og på trening, smiler Patrick Thoresen.
- Han sier fra når han ikke er helt fornøyd, men problemet er at han har et kroppsspråk som er tydelig, og det gjør at mange ser når han ikke er fornøyd. Vi har pratet mye om at vi kan si det vi vil til hverandre, men i boksen, ikke ute på isen. Radulov er herlig, etter kampene er alt glemt. Jeg kan nok være mer langsint når vi ikke har vært helt enige, ler Hamar-gutten.

Sibir i kvart'n

Thoresen & co. er i samme avdeling som Jaromir Jagrs Avangard Omsk i det firedelte seriesystemet. Selv om Salavat har nest flest poeng i hele seriesystemet, er de bak Avangard, og må nøye seg med tredjeplass i den østlige serien i KHL denne sesongen. Det betyr trolig kvartfinaler mot Sibir.
- Det er ikke så ille som det høres ut. Vi har slått Sibir i alle fire kampene denne sesongen, og det er bare 2,5 timer fra Ufa.
Sluttspillet blir tøft, med fire kamper på fem dager i kvartfinaleserien: To kamper i Ufa, en reisedag og to kamper i Sibir.

Bedre lag

Trener Igor Zakharkin er enig med Thoresen om at Salavat er bedre rustet til årets sluttspill enn i fjor, da de litt overraskende ble slått ut i semifinalen.
- I år er vi forberedt, ikke som i fjor, da vi trodde vi ikke kunne tape. Nå har vi fått inn en meget god målvakt i Erik Ersberg, og Viktor Kozlov, med store meritter tidligere, er tilbake i form. Også har vi Radulov og Thoresen, smiler Zakharkin.
 

Les også: Thoresen vil til sluttspillfinale

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke