15. des
PRØVDE SEG: Bryan Schmidt var ikke tung å be da Storhamar lå på og presset. Her luktet han mål i kamp med Frisk-forsvaret.Foto: Terje Midttun
 
- Det aller meste kan bli bedre
Han var slett ikke fornøyd med debuten for Storhamar, nykomlingen på backplass, Bryan Schmidt.

Publisert: 01.nov.2013 04.14
Oppdatert: -

Asker
Han er klar over at det stilles forventninger til ham. Forventninger han ikke hadde følelsen av å ha innfridd i går.
- Det er mye som kan bli bedre, sier han og ramser opp: Pasningskvaliteten kan bli bedre, skøytegåingen kan bli bedre. Jeg har ikke spilt en kamp på fire uker og følte meg ikke på hugget. Jeg like også å ha pucken mer enn jeg hadde mot Frisk. Med puckinnehav kommer resten, også duellene. Å spille fysisk er noe jeg liker, sa Schmidt som var forsiktig i går.

Blir bedre etter hvert

Han syntes selvsagt det var leit å tape to poeng på litt dumme mål. Det første Frisk-målet ordnet Christian Thinn rett fra utvisningsboksen. Det andre kom på slagskudd fra blå, mens Jesper Engelin var dekket og sjanseløs.
- Det er en del av gamet det også. Vi kan ikke unnskylde oss med lette mål imot. Mål er mål. Og vi hadde sjanser til å avgjøre, vi også, sa Schmidt som er klar til å markere seg sterkere etter hvert.
- Vent til jeg får noen kamper i norsk eliteserie, da skal jeg vise meg fra en annen side, jeg merker at jeg er litt kamprusten nå, sa backen som er vant til å spille med mer rutinerte spillere enn det var på de to lagene i Askerhallen i går.
- En ny og positiv opplevelse det også, og det passet med bra nå. Det gikk ikke så fort på isen.

- En påminnelse

- Vi må vite hva vi går til, sa Dragons-trener Michael Smithurst som hadde advart mot Frisks uortodokse spillestil før kampen.
At en lag forechecker med to mann når de er én mindre på isen, hører ikke med i den vedtatte hockey-ABC-en, men Frisk tok en pokersjanse - og vant.
- Vi visste også hva som gjaldt etter at Frisk tapte forrige kamp, men vi gjennomførte ikke godt nok, bortsett fra de ti første og ti siste minuttene av kampen. Frisk ville mer enn oss, fortsatte Smithurst som var godt fornøyd med debuten til Bryan Schmidt:
- Han gjorde en god debut og gjorde et bra inntrykk. Akkurat som vi ventet oss, sier Smithurst som noterte seg at amerikaneren spilte på det trygge hele vegen og unngikk å ta sjanser.
- Det er aldri lett å bli kastet ut i et slikt oppgjør i debuten, men jeg regner med at han har en del å gå på i forhold til hva han viste mot Frisk. Og jeg kan tenke meg at en spiller som ikke har vært i aksjon på så lang tid, kjente det godt i kroppen etter å ha spilt hele kampen.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke