15. des
I NY DRAKT: Søndag skal Jimmy Andersson (t.v.) møte gamle lagkamerater i Askerhallen.FOTO: Knut Bjerke
 
– Det blir helt sikkert mye følelser søndag
Jimmy Andersson (31) innrømmer at søndagens kamp mot Storhamar blir veldig spesiell.

Publisert: 24.sep.2016 10.21
Oppdatert: 24.sep.2016 10.43

Forrige sesong ble turbulent for svensken. Han endte opp som 8. utlending i Storhamar etter den mye omtalte statsborgerskap-saken. Etter sesongen sa Jimmy Andersson opp kontrakten sin, og planen denne sesongen var å spille 2. divisjonshockey med nystartede Storhamar 2.

Men så ringte telefonen til Andersson. Frisk-trener Sune Bergman har tre etablerte backer på skadelista, og trengte hjelp. Dermed ble de enige om en korttidskontrakt, en månedskontrakt.

Spilte i klubben lenge

Jimmy Andersson forteller at det som skjedde i Storhamar er et avsluttet kapittel for ham.

Søndag møter han de gule og blå i Askerhallen.

– Det blir helt sikkert mye følelser. Det mest spesielle med å møte Storhamar er at jeg spilte i klubben så lenge, og det er alltid noe spesielt å spille mot kamerater. Men jeg har spilt mot kamerater fra Karlstad tidligere, så det er ikke ukjent. Jeg tror det vil gå seg fort til når kampen først starter, sier Jimmy Andersson.

Så langt har han spilt to kamper i Frisk-drakt, mot Vålerenga og Lørenskog.

– Det var moro at de ringte, og de fleste synes vel det er spennende å være attraktiv for noen. Jeg må innrømme at det var lettere å si ja til en korttidskontrakt enn for eksempel en kontrakt ut sesongen, så lenge jeg fortsatt skal bo i Hamar, sier Jimmy Andersson, som kjører tog til og fra trening og kamper i Asker.

Han fortsetter:

– Det har vært moro å kjenne på nivået i eliteserien igjen. Utfordringene lå i det å komme inn i det tempomessig, og det å ta raske og gode valg. Men det kommer seg, sier svensken.

Han vil ikke si noe om det kan bli aktuelt å forlenge månedskontrakten, som varer i tre uker til.

– Klubben kommer sikkert med et utspill etter hvert, så får vi ta det derfra.

Bergman er fornøyd

Frisk Asker-trener Sune Bergman er veldig godt fornøyd med å få Jimmy Andersson inn i laget.

– Det gikk veldig fort fra den første kontakten til han var på plass. Han har klart seg bra, og jeg er helt sikker på at det vil bli bedre og bedre utover. Jimmy er en god allroundback, med gode skøyteferdigheter og bra spilleforståelse. Han er en veldig god løsning for oss, sier Frisk Asker-treneren, som tror søndagens møte med Storhamar blir et jevnt oppgjør.

– De har et bra lag, med gode spillere som Nummelin og Tenute.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke