11. des
KLAR: Martin Blakseth Huse gleder seg til tirsdagens storkamp mot Vålerenga.
 
Blakseth Huse: – Vi lukter på tredjeplassen
Martin Blakseth Huse stinn av selvtillit før tirsdagens hockeyklassiker.

Publisert: 02.feb.2016 11.49
Oppdatert: 02.feb.2016 11.53

De siste kampene har vært strålende av Storhamar-gutta, som virkelig har fått det til å løsne foran mål.

Scoringene renner inn, og Martin Blakseth Huse er en av spillerne som virkelig har funnet godformen.

På de siste fem kampene står han notert med seks målpoeng, og han har dermed doblet poengfangsten for egen del på disse kampene. Det ønsker han å ta med seg inn mot tirsdagens storoppgjør mot erkerival Vålerenga.

- Det er en fryktelig viktig kamp for oss, i og med at vi, Vålerenga og Frisk Asker ligger så tett på tabellen. Det er en nøkkelkamp i kampen om fjerdeplassen, forteller Blakseth Huse.

- Vi lukter også på tredjeplassen. Det er en viktig kamp for tabellplasseringen, viktige poeng.

Kan bli avgjørende

Per nå ligger Storhamar på den viktige fjerdeplassen i eliteserien, med én kamp mer spilt enn Frisk Asker, og to mer enn Vålerenga, som begge jager få poeng bak.

Blakseth Huse mener det blir avgjørende å unngå tap under tirsdagens kamp.

- Nei, det er ikke så mange kamper igjen, ikke så mange poeng å spille om. Vi trenger de poengene, for å si det på den måten, forteller han, vel vitende om at det kun gjenstår åtte kamper for Storhamar-gutta før sluttspillet braker løs.

Blakseth Huse er oppvokst i gangene i Hamar OL-Amfi, og han har i alle år fått føle på viktigheten av kampene mot Oslo-laget. 

- Jeg synes alltid det er kult å spille mot Vålerenga. Jeg har vokst opp med det at Storhamar og Vålerenga er erkerivaler, så jeg synes det er ekstra artig, forklarer han med et smil.

Kjemien blir bedre og bedre

Han mener det er god timing for Storhamar å møte Vålerenga nettopp nå, etter den sterke rekken med resultater Hamar-laget har hatt den siste tiden.

- Ja, jeg tror det. Vi har spilt bra de siste kampene, og det er sikkert mange på laget som får ekstra tenning av å møte Vålerenga. Jeg tror det kan være med på å gi oss litt ekstra tenning, forteller han.

Han er særdeles godt fornøyd med egen formutvikling, og han føler han nærmer seg toppformen om dagen.

- Laget fungerer bedre nå, og så har den rekka jeg spiller i, vi har fått noen kamper sammen og begynner å få litt kjemi. Skuddene har begynt å gå stang inn nå, og ikke stang ut. Så da går det plutselig bedre, sier Blakseth Huse.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke