7. des
TRANGT I BOKSEN: Storhamar-spillerne pådro seg hele 20 utvisningsminutter i Fredrikstad i går. Her sitter Adrian Saxrud Danielsen (f.v.), Martin Gran og Lars Løkken Østli utvist. FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
- Dette går ikke i sluttspillet
Aleksander Smirnov likte dårlig at laget hans satt utvist en hel periode i Stjernehallen. Nå vil han ha skikkelig disiplin og tålmodighet inn mot sluttspillet.

Publisert: 16.feb.2015 06.55
Oppdatert: 16.feb.2015 07.20

Russeren satt med kampprotokollen i trenergarderoben etter kampen, og telte antall utvisninger.

Storhamar pådro seg hele ti tominuttere.

Mye tid i egen sone

- Vi tapte denne kampen på dårlig disiplin. Vi spilte mye med en og to mann mindre på isen, og slapp inn tre mål i undertall. To av utvisningene kom da en spiller slo pucken over vantet. Vi må ha disiplin, sier Storhamar-treneren, og fortsetter:

- Når sluttspillet starter er disiplin nummer en på lista, tett fulgt av tålmodighet. Dette henger også sammen. Over- og undertall er blitt utrolig viktig i moderne ishockey.

Storhamar-treneren sto i boksen og så flere gode perioder av laget sitt, men ved flere anledninger ble den positive driven etterfulgt av en utvisning.

- Vi brukte veldig mye tid i egen sone, og backene tok mange dårlige valg.

Ny situasjon

Smirnov var ikke fornøyd med innstillingen til kampen.

- Nå er vi et topplag. Alle vil slå oss. Slik er det, og det må vi takle. Det er en ny situasjon for oss. Nå har det svingt veldig. Vi slo Vålerenga, og så tapte vi mot Lillehammer. Så vant vi toppkampen mot Lørenskog, og tapte her. Vi må jobbe med det mentale. Det å være 100 prosent klare til kamp, sier russeren.

Stjernen kom ut i 100 i går, og tråkket på gassen gjennom hele kampen.De spilte veldig fysisk og aggressivt.- Vi pratet om det før kampen.Storhamar-treneren hadde også et pluss i margen sin i går.

- Vi ga aldri opp. Det er jeg veldig godt fornøyd med.

Tok ledelsen

Storhamar tok ledelsen i kampen, men hjemmelaget svarte med tre mål før førsteperioden var over.

Midtperioden startet med at Jacob Berglund fylte på Storhamar-tanken med en herlig scoring, men Stjernen kjempet inn 4-2 - i overtall. Det var stillingen etter to perioder.Joakim Jensen fikk endelig en scoring igjen (4-3), men det ble en mager trøst, selv om de gule og blå vasket fram nok målsjanser til å få med seg poeng hjem.

- Vi må score på sjansene. For mange skudd gikk rett i magen på keeperen, sier Storhamar-trener Aleksander Smirnov.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke