20. jun
RENT: Forholdene hos oss tåler dagens lys, og skattemyndighetene er velkommen til en gjennomgang, sier Tore Tomter i Storhamar Dragons.
 
- Dette høres ut som et eventyr
- Flere norske ishockeyklubber bedriver skattesnusk og unndragelse i stor skala, hevder en anonym kilde overfor NRK. Tore Tomter i Storhamar Dragons synes det er rart at vedkommende ikke tar opp saken andre steder.

Publisert: 15.des.2008 05:22
Oppdatert: -
«For vår del driver vi all økonomi fra Storhamar Dragons AS, og driver således i henhold til aksjeloven.»
Dragonsleder Tore Tomter

HAMAR/OSLO: NRKs kilde, som ønsker å være anonym, skal ha en sentral rolle i norsk ishockey. Han forteller denne historien.

- Det drives med mange ulovlige ting. Fiktive kjøreregninger. Det skrives kjøreregninger som ikke er reelle. Spillere reiser med buss og fly og leverer i tillegg kjøreregning for å få ut lønn, sier kilden.

I henhold til aksjeloven
Tore Tomter kommenter dette slik:

- Jeg kan bare svare for Storhamar sin del, men dette høres ut som eventyr for meg. Hvis en sentral person i norsk topphockey påstår noe slikt, er det nesten utrolig at han ikke har tatt dette opp internt i fora slikt kan drøftes. En seriøs person ville ha tatt dette opp med NIHF, Elitehockey AS eller Eliteserieforeningen, sier Tomter, og fortsetter:
- For vår del driver vi all økonomi fra Storhamar Dragons AS, og driver således i henhold til aksjeloven. Forholdene hos oss tåler dagens lys, og skattemyndighetene er hjertelig velkomne til en gjennomgang.

Vurderer gjennomgang
De fiktive kjøreregningene skal gjøre at klubber slipper å betale arbeidsgiveravgift. Spillere skal ifølge kilden få utbetalt lønn i kjøregodtgjørelse, noe både klubb og spiller sparer penger på, siden spillerne slipper å skatte av inntekten. Dersom opplysningene stemmer, er det svindel.

- Det er skattesvik, og det har en strafferamme fra bøter til to års fengsel. Ved grovere tilfeller kan man få seks års fengsel, sier divisjonsdirektør Bjarne Isaksen ved Oslo kemnerkontor til NRK.
Kemneren vurderer en gjennomgang av flere klubber. NRK hevder å ha sett kontrakter og kontraktsforslag fra flere klubber som viser at spillerne får utbetalt lønn i kjøregodtgjørelse.

Ukjent for forbundet
Kilder i flere klubber skal bekrefte at dette er en vanlig prosedyre i norsk ishockey. NRKs kilde hevder også at Norges Ishockeyforbund er kjent med dette. Det avviser forbundet.

- Vi er ikke kjent med innholdet i de lønnsutbetalinger som foregår. Vi kan ikke stå bak og godkjenne noen form for ulovlig utbetaling. Jeg forutsetter at det blir tatt tak i dette av dem som har myndighet til å gjøre noe med det, nemlig skattemyndighetene, sier forbundets generalsekretær Jon Haukeland.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke