17. aug
SO­LID: Lars Løk­ken Øst­li sco­ret ett mål, og la en mål­gi­ven­de pas­ning i går kveld. Det lo­ver bra.FOTO: Ter­je Midt­tun
 
- Dette var nyttig for landslagsplassen
Stjernen - Storhamar 0-6 Lars Løkken Østli frydet seg over å være med i match igjen i går. - Først og fremst er det viktig for meg å få matching med tanke på landslaget, sa han.

Publisert: 17.jan.2011 08:03
Oppdatert: -

FREDRIKSTAD: Storhamar-backen legger ikke skjul på at tiden med lite spilletid i den svenske eliteserieklubben har vært frustrerende.
- Det har vært en tøff hverdag med å holde det gående kun med trening. Både beina og hodet trenger å spille kamper. Det vistes vel kanskje at jeg var litt rusten mot Stjernen, sa Løkken Østli, som kom på banen og forsterket et allerede solid Storhamar-lag.

Scoring og assist
Med en scoring og en målgivende pasning, var han plutselig tilbake i rollen vi er vant til å se ham.
- Jeg håper jeg får mye istid med Storhamar i kampene framover. I dag fikk jeg i alle fall slippe til ganske ofte, sa Løkken Østli, og anslo at han var på is mellom 20 og 25 minutter. Det er mye.
- Det var gjort med vilje, sier trenerassistent Michael Smithurst. Smithurst ville ha i gang Løkken Østli fra første dropp.
- Det er en måte å gjøre det på: Å la ham spille mye til å begynne med, men også Lars vil bli vurdert på linje med de andre etter hvert. Her gjelder det å henge i strikken og prestere, sa Smithurst, som var godt fornøyd med gjestespilleren i går.

Etter oppskriften
Også Peter Johansson var fornøyd, både med laget og det han så av Løkken Østli i går:
- For det første gjorde laget en bra match. Gutta gjorde akkurat det vi var enige om på forhånd, og det fungerte. Ja, det fungerte så bra at Stjernen ikke fikk til noen ting, men vi ga dem heller ingen ting, sa en fornøyd Johansson.
Om Lars Løkken Østli sa Johansson følgende: - Han er en bra back, men det tar tid å spille seg inn igjen i norsk hockey. Det er stor forskjell på norsk og svensk ishockey. Den svenske er mer temposterk enn den norske, det er mer gjennomførte systemer der, men vi kommer etter her også.
Og er det noe Løkken Østli har lært seg etter et drøyt halvår i Luleå, så er det systemer, men også tempo og konsekvensene av å gjøre feil.
- Du blir straffet knallhardt for småfeil i Sverige. I den norske eliteserien kan en tillate seg å gjøre småblundere uten at det tar livet av deg.

Tre mål i overtall
Lars Løkken Østli gjorde en slik feil undervegs i går da han gikk seg bort i egen sone, men Stjernen maktet aldri å utnytte tabben og var i realiteten langt unna å komme på scoringslista. Så defensivt trygge var Storhamar, som også viste at de begynner å få igjen evnen til å score overtallsmål. Tre av målene kom med flere spillere på isen i går. Det ble helt sikkert notert på plussiden i protokollen til Peter Johansson.
Ett av målene kan han takke Løkken Østli for. Lars fikk tre sjanser før gummiskiva forsvant inn bak landslagskeeper Pål Grotnes for tredje gang i går.
- Jeg fant en åpning og tok den, sa Storhamar-backen.
Det er fortsatt ikke klart hva som vil skje med Lars Løkken Østli når spillervinduet stenger i løpet av januar.
- Jeg vil helst tilbake til Luleå og spille hockey. Derfor er jeg veldig sugen på å vise meg fram fra en god side mens jeg er i Storhamar, sa Løkken Østli.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke