16. des
IMPONERT: Peter Johansson er imponert over mye i Dragons. I dag er det første treningskamp, mot Norge U20.FOTO: Arve Hovelstuen Blystad
 
- Dragons er like bra organisert som Rögle
Peter Johansson er imponert over det meste i Dragons. 43-åringen mener de matcher svenske Rögle på blant annet organisasjon.

Publisert: 07.aug.2010 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: I Sverige er han mest kjent som treneren som fikk Rögle opp i eliteserien.
Nå skal han prøve seg i den norske eliteserien, og Johansson innrømmer at han visste lite, både om klubben og ligaen, da han kom.

- Proff organisasjon
- Jeg er positivt overrasket over mye. Dragons har en like bra organisasjon som Rögle, som jeg kjenner godt. De er flinke til å ta imot folk, og ta vare på dem. Det er system på alt her, det er proft, og det er veldig viktig, sier svensken, og fortsetter:
- Jeg er også positivt overrasket over nivået på spillerne. Det ser bra ut. Nå skal vi jobbe med hvilke spillere som passer med hvem. De første svarene får vi i kampen mot Norge U20 lørdag.

- Skal underholde
Han har ikke ledet så mange treninger ennå, og har ikke gått i detalj med spillerne om hvordan de skal opptre ute på isen.
Men han har noen planer.
- Defensivt må vi ha en klar plan på hvordan vi skal gjøre det, og vi skal ha et enkelt grunnspill. Offensivt får spillerne mer frihet. Det er noen rutinerte spillere her, som har vært på et bra nivå lenge. De kan like mye hockey som meg, og vi skal utvikle dette sammen. Det er viktig å huske på at vi er i underholdningsbransjen. Det er underholdning folk vil ha, og vi vil ha mye folk i hallen hver gang. Men dette er selvfølgelig en balansegang, sier 43-åringen.

Mye skøytegåing
Svensken vil at spillerne skal sette press på motstanderne så fort Dragons mister pucken.
Det krever mye skøytegåing.
- Jeg vil at alle skal gå mye på skøyter. Der ligger nøkkelen over hele banen, både defensivt og offensivt. Det krever at vi har spillere som orker, og det har vært veldig bra intensitet på treningene. Vi skal kjøre tøff trening til uka.

- Viktig med profiler
Har har forstått at Christian Larrivèe har et stort navn i Hamar.
- Det er lett å se at han er en klassespiller. Det er viktig med profiler, ikke minst for publikum, sponsorer og yngre spillere, som trenger forbilder. Men det viktigste er uansett hvordan vi opptrer sammen, som et lag. Jeg er veldig opptatt av lagbygging. En som spiller ett bytt i løpet av en kamp, er like viktig som alle de andre. Det må kommuniseres klart til spillerne.

Mot Norge U20 i dag
I dag får han se spillerne i kamp for første gang - mot Norges U20-landslag, med Eirik Børresen på laget.
- Det blir en bra test. De kommer helt sikkert til å kjøre på. I treningskampene får vi et innblikk i ting som bør forbedres, og hvem som fungerer med hvem. Det blir veldig spennende.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke