16. des
UNDERSTREKER KRAVET: Ishockeypresident Gerhard Nilsen (t.v.) mener det er helt tydelig at Storhamar Dragons må han inn 3,4 millioner kroner fra rapporteringen 30. september og til nyttår. Her sammen med Storhamar Dragons AS-styreleder Stein Onsrud.ARKIV
 
- Dragons må ha inn 3,4 mill.
Norges Ishockeyforbund og Dragons er uenige om hvor mye penger klubben faktisk må skaffe.

Publisert: 05.des.2013 04.13
Oppdatert: -

Presidenten i Norges Ishockeyforbund, Gerhard Nilsen, mener nemlig at klubben må ha inn 3,4 millioner kroner for å unngå 15 minuspoeng - etter prognoser levert 30. september.
Daglig leder i Storhamar, Erik Kristiansen, mener at tallet er 1.560.000.
Og hockeypresidenten er svært kritisk til insamlingsaksjoner og akkordforhandlinger.

Tvil om ordlyd

Begge viser til praktiseringen av forbundets vedtak fra 13. november 2013, der det står: «Sanksjonsvedtaket iverksettes hvis rapporteringen 15.01.14 ikke viser en reduksjon av den negative egenkapitalen på 1,5 millioner sammenlignet med årsregnskapet fra 2012».
I dette legger Kristiansen at vedtaket åpner for et underskudd i årets regnskap på 800.000 kroner (-2,3 millioner + 1,5 mill. = - 800.000 kroner).

Må drifte i null

Hockeypresidenten mener det er viktig at landets beste klubber framover driver på en ordentlig og redelig måte.
- Ingen kan drive butikk ved å kvitte gammel gjeld og samtidig skaffe seg ny, sier Gerhard Nilsen som viser til at forutsetningen for at lisensen ble gitt, var at den samlede underbalansen i klubben skulle reduseres med 1,56 mill. kroner.
Derfor mener den pensjonerte bankmannen at det er krystallklart at Storhamar først komme ut med minst nullresultat på drift i år. Deretter må de skaffe en tredjedel av den negative egenkapitalen, som var på drøyt 4,6 mill.
- I tillegg har Storhamar en post med ansvarlig lån på vel 4,6 millioner kroner som ikke er med i dette regnestykket, men som blir omgjort til tilskudd når alle formaliteter er i orden, sier Nilsen.

Lisens på vilkår

Han er også kritisk til at klubbene ødelegger sitt og sportens omdømme ved å skaffe seg gjeldsdekning i form av innsamlinger og akkordforhandlinger.
- Er det forskjell på det og slik Stavanger og Lørenskog driver, der «rike onkler» dekker underskuddet hvert år?
- Hvis klubbene har en avtale med noen som skal inn og rette opp underskudd, er det greit. Løsningen for de andre er enkel: De kan ikke bruke penger de ikke har, og at hodet styrer mer enn hjertet.
- I klartekst betyr det at Storhamar ikke skulle hatt lisens?

Det ble sagt i vedtaket som ga lisens at dersom kontantstrømmen svikter, må klubben redusere aktiviteten. I motsatt fall var det varslet sanksjoner. Storhamar har hatt god oversikt og ikke skjult noen ting for oss. Det er bare ikke gjort nok for å kutte kostnader.
 

Uenig
– Jeg ser hva Gerhardt Nilsen sier, men vi forholder oss til enigheten i pressemeldingen som er sendt fra forbundet den 19. november.
Det sier Erik Kristiansen. Utover det vil han ikke kommentere verken om avtaleteksten åpner for en misforståelse, ishockeypresidentens uttalelser eller uttalelsene til ledere i Vålerenga og Rosenborgs (se neste side).

Målet står fast
– Vi skal kvitte oss med 2,5 millioner kroner i negativ egenkapital. Det vil bli gjort kjent for Norges Ishockeyforbund i rapporten vi sender den 31. desember, og som forbundet skal behandle i andre halvdel av januar. Så får Nilsen og styret tolke hva som er riktig ut ifra avtalen det ble oppnådd enighet om. Vi har sagt at vi skal forbedre egenkapitalen vår betydelig og står ved dette fortsatt.
vurdere straffen
Storhamars daglige leder og tidligere styreleder mener Nilsen & co. må vurdere poengstraffen når klubben rapporterer ved årets slutt.
– Hvis vi legger fram en betydelig nedskriving av negativ egenkapital per 31.12, kan ikke jeg se at det kvalifiserer for 15 minuspoeng. Klarer vi det vi har satt oss som mål, må i det minste straffen bli atskillig mildere enn de 15 poengene, sier Erik Kristiansen og legger til:
– Vi jobber videre og ser fram til å få omgjort ansvarlige lån til tilskudd når den tid kommer neste år. 
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke