24. jun
OPTIMIST: Veteranen Pål Johnsen gleder seg over at Storhamar har satset på unge spillere, som har slått til.
 
- En seier for framtida
Tross en skuffende sjuendeplass på tabellen, mener Pål Johnsen at Storhamar har lyktes med mye denne sesongen. - Den største seieren er å forme nye framtidsspillere, mener veteranen.

Publisert: 20.jan.2009 06:26
Oppdatert: -
HAMAR: Han debuterte på A-laget med scoring mot Hasle/Løren i desember 1992. Siden da har Pål Johnsen vært med på fire NM-gull (skadet da de tok det femte), har seks seriemesterskap, og er nummer tre på adelskalenderen i Storhamar med 604 kamper. Bare Erik Kristiansen (649) og Tom Erik Olsen (680) er foran.
Ikke tyngste sesongen
Pål står bokført med 48 offisielle A-landskamper, og fikk gullpucken i 2000, som er en æresbevisning som tildeles sesongens beste hockeyspiller på norske klubb- og landslag.

- Siden jeg kom opp har det vært nesten bare suksess. Jeg har vært heldig sånn sett, sier Pål Johnsen.
Søndag scoret han mot Furuset, i sin første kamp etter skadeavbrekket, men som han sier selv, hue' vil foreløpig mer enn beina.
Selv om seiersvante Johnsen og Storhamar nå ligger på sjuendeplass på tabellen, og han har vært ute i mange uker med kneskade, vil ikke 32-åringen være med på at det er hans tyngste sesong.
- Nei, det er det ikke. Ikke personlig i alle fall. Lagmessig har det gått litt tungt etter jul, men vi har helt andre forutsetninger nå. Selv om jeg alltid går på isen for å vinne, og blir mer grinete om vi taper nå enn tidligere, er det andre ting som er viktigere, sier Pål Johnsen.

Har lært mye
Han tenker selvfølgelig på ungdomslinja. Mange nye har tatt et steg mot det nødvendige nivået.

- Spillere som Trygve Hillestad, Mats Larsen Mostue, Martin Blakseth Huse og Eirik Børresen er blitt gode. For yngres er det viktig å se at det er mulig. Det blir den største seieren nå, sier Johnsen, som mener han har lært mye av sin nye rolle.
- Som person har jeg lært mye. Jeg synes det er gøy med en ny utfordring. I mange år har vi hatt et ferdig lag, og har kunnet flyte med. Nå må vi rutinerte ta mer tak og veilede de unge både på og utenfor isen. Miljøet er også bedre nå som vi har laget samlet fra 1. mai. Selv om mange har vært gode for oss, er jeg litt lei av utlendinger som bare er her ett år før de drar videre.
Torbjørn Orskaug er naturligvis glad for å ha den assisterende kapteinen tilbake på isen.
- Pål er en kultur- og kontinuitetsbærer. Han har erfaringen og ferdighetene vi behøver. Storhamar har behov for stabilitet i laget, kanskje enda mer nå enn tidligere. Han bidrar mye både på og av isen. Det er positivt at de gamle har erfaring, og at de unge ikke har det. Det gjelder å ha en fornuftig blanding, sier Orskaug.

Sluttspill i veggene
Selv om resultatene den siste tiden ikke samsvarer med ønsker om finalespill, advarer Johnsen mot å ta for lett på dragene. Mange peker på at sluttspilltriumfer sitter i veggene i OL-Amfi'n, og at det taler til Storhamars fordel når det begynner å dra seg til.

- Denne klubben har en kultur og en tradisjon for å vinne. Vi hadde det beste laget da jeg kom opp også, men vant aldri før vi lærte hva det koster. Jeg er ikke så sikker på om Sparta, Stjernen, Stavanger og Lillehammer vet hva det koster. Vålerenga vet det. De er alltid livsfarlige i sluttspill. Men vi vet det også.
- Selv om mange på laget spiller sin første sesong?
- De fleste i de to førsterekkene har vært med på dette før, sier Pål.
Han ønsker seg nabooppgjør mot Lillehammer i kvarten.
- Det hadde vært skikkelig bra om vi klarer å komme oss opp på femte- eller sjetteplass. Vi har vært bedre mot dem i år enn i fjor, så jeg tror vi kan ta dem.
- Tror du på finale også?
- Ja. Sjansen er der. Alltid. Matchene skal spilles først. Vi tror vi skal spille finale fordi vi er så vant til det.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke