7. des
 
- En spiller for NHL
Treneren vraketlikevel Patricki nattens kampJohn Stevens, hovedtrener i Philadelphia Flyers, mener Patrick Thoresen definitivt er god nok for å spille i NHL, og gjerne i Flyers, selv om han vraket Hamar-gutten i natt.

Publisert: 14.mai.2008 07.07
Oppdatert: -
I USA

PHILADELPHIA: - Det er ikke noe spørsmål, Patrick er en spiller for NHL i framtida, sier John Stevens, hovedtrener i Philadelphia Flyers og legger til:

- Han har vært en skikkelig god «pick up» for oss, en spiller vi ikke visste mye om da vi hentet ham fra Edmonton. Han har vist seg å være en god spiller, og jeg ser gjerne ham i Philadelphia også etter denne sesongen, hvis det er mulig.

Trengte en endring
Stevens understreker at Thoresens to sluttspillkamper på tribunen nå, ikke betyr at han har spilt for dårlig.

Etter det første tapet mot Pittsburgh følte han behov for å gjøre en endring i laget.
- Det var mer at vi med en ny spiller inn forsøker å skape mer energi. Samtidig som Steve Downie også er en god spiller som kanskje er bedre enn Patrick akkurat nå i det offensive spillet. En som kan produsere mer framover også i fjerderekka. Patrick er ingen poengspiller i øyeblikket, men en som gjør mye positivt for laget når han er på isen.

- Uheldig med skade
Flyers-treneren synes at Thoresen gjorde en god jobb mot slutten av serien, da han spilte i tredjerekka sammen med Mike Richards og Joffrey Lupul.

Derfor ser han ikke på 24-åringen som noen evig 4. rekkespiller.
- Han har for det meste spilt i vår tredjerekke i serien, men var uheldig og fikk en skade i starten av playoffs mot Washington. Etter at han kom tilbake brukte han litt tid på å komme opp igjen på det nivået han var mot slutten av serien, forklarer Stevens.

- Viktig med slike
To strake kamper på tribunen betyr heller ikke at Patrick er ute av sluttspillet for godt denne sesongen.

Akkurat nå er han en av de som vipper mellom å være inne på laget og ute, avhengig av lagets innsats og resultater.
- Men som sagt, jeg mener Patrick definitivt er en spiller for NHL i framtida, som noe mer enn en i fjerderekka. Kanskje også her i Flyers. Det er viktig for et lag og en trener å ha en spiller som Patrick, som du vet vil gjøre en kjempejobb uansett hvor han spiller, avhengig av lagets skader. Jeg synes han er en NHL-spiller, fastslår John Stevens.

«Se flere kamper»
Når amerikaneren får høre at HA-sporten har reist halve jorda rundt for å dekke den første nordmannen i en Conference-finale i NHL noensinne, må han le litt etter å ha vraket Thoresen.

- Du skal vel ikke reise hjem i morgen? Jeg håper du skal se flere kamper, ler Flyers-treneren.
Han tenker neppe på Hamar Arbeiderblad når han skal ta ut laget til torsdagens kamp, men kanskje var det likevel et hint om at en ny sjanse kommer for Hamar-gutten.
Allerede i årets sesong.
 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke