20. jun
LÆRT MYE: Rune Gulliksen har vært med på mye, og har lært mye. Han stortrives som trener i Storhamar, og elsker å jobbe med mennesker. Her passerer han Storhamars kongepokaler. Han sier ikke nei takk til en ny.
 
- Er blitt en bedre leder
Rune Gulliksen om:* Da han måtte slutte i Storhamar * Oppturen med Kongsvinger * Det å jobbe med mennesker * Nils Arne Eggens råd * Engasjement og indre glød Det har skjedd mye siden Rune Gulliksen måtte slutte som Storhamar-trener, to dager før sluttspillet startet, for ni år siden. Han føler at han har utviklet seg og blitt en bedre leder. Nå er 47-åringen, som er overrasket over hvor mye han tenker på hockey, klar for seriestart.

Publisert: 12.sep.2009 05:00
Oppdatert: -
HAMAR: Rune Gulliksen er tilbake som Storhamar-trener, og han er helt klar på at dette er drømmejobben.

For ham.
- Jeg er utrolig glad for at jeg fikk denne muligheten. Slik jeg ser det, er dette den mest spennende trenerjobben i norsk hockey. Dette er en klubb med gode tradisjoner. Det er en utrolig veldrevet klubb.

Et ønske lenge
- Jeg har hatt et ønske om dette lenge, men det er viktig med timing. Det må passe for alle, og det er snakk om å finne det riktige tidspunktet, sier 47-åringen, som innrømmer at det var tungt da han måtte slutte i klubben for ni år siden.

- Der og da var det vanskelig. Det skjedde to dager før sluttspillet begynte. Det verste med det var at vi hadde bra resultater. Men jeg jobbet meg gjennom det, og ikke minst - jeg lærte noe av det, sier Gulliksen, som etter hvert fortsatte trenerkarrieren i Kongsvinger..

Startet på bånn
For den tidligere landslagsspilleren liker utfordringer.

Og han fikk nok av dem sør i fylket.
- Jeg startet på bånn. I 2. divisjon. Det var en kjempeutfordring med mange unge gutter. Etter en uke vurderte jeg å slutte, men jeg bestemte meg etter hvert for å kjøre på. Det var tøft, og jeg brukte mye tid. Det var lærerike tre år. Det å bygge opp noe er helt spesielt. Det var en tålmodighetsprøve, og en utrolig tilfredsstillelse da vi fikk til noe. Den siste sesongen min ble vi nummer fire i 1. divisjon, sier Gulliksen, og konkluderer:
- Denne perioden, sammen med andre ting, har gjort meg til en bedre leder. Først og fremst i forhold til det å jobbe med mennesker.

Lyst til å bli bedre
For det å jobbe med mennesker er noe Rune Gulliksen liker. Nå kom han fra en stilling hvor han jobbet med mennesker som ikke har så mye, som trenger hjelp for å komme seg gjennom hverdagen.

- Jeg føler at jeg har en bra balast. Det er utrolig spennende å lage et miljø hvor folk vil komme for å utvikle seg. Det skal være en opplevelse i hverdagen. Folk skal ha lyst til å bli bedre. Da kreves det en indre drive, en glød. Det er utrolig viktig, sier Gullik, og fortsetter:
- Jeg vil ha en åpen dialog, og har hatt samtaler med alle spillerne i forhold til hvor de er, og hva de vil. Jeg vil også ha tilbakemeldinger på hvordan jeg jobber. Det er snakk om en åpen dialog.

Snakket med Eggen
Rune Gulliksen hadde en interessant samtale med Nils Arne Eggen, som Rune har lagret på harddisken.

- Overført til oss: Jeg kan ikke lære Pål Johnsen å spille senter i ishockey. Det har han gjort i 15 år. Men vi kan diskutere og snakke om det. Det er de ute på isen som opplever hvordan det er, føler på det. Derfor er de rutinerte spillerne en utrolig ressurs i et lag. Det er kulturbærerne i klubben. Vi har tre kapteiner i Mattias Livf, Pål Johnsen og Eirik Skadsdammen. De har vært med lenge, opplevd mye, og kan bidra. Det er kjempebra.

Tenker mye på hockey
Storhamar-treneren innrømmer at hockeytankene svirrer rundt i hodet nesten hele døgnet.

Noen av tankene går i offside, og blir avblåst.
Men mange må han skrive ned, og jobbe videre med.
Noen av dem kommer helt i mål.
- Jeg tenker mye på ishockey. Jeg er faktisk overrasket over hvor mye jeg tenker på det. Det er altoppslukende. Men jeg tror det er nødvendig. Det dukker opp ting hele tida.
Han elsker å drive med ishockey hver dag. Ha det som jobb.
Han lever og ånder for det, som han selv sier.
- Det å kunne påvirke spillere daglig, over tid, er spennende. Det er den største forskjellen på å være landslagstrener, som jeg har vært, og klubbtrener. Jeg er imponert over den jobben spillerne legger ned hver dag. Vi er de siste amatører. Mange går på skole eller har jobb. Vi må få det beste ut av det, sier 47-åringen som skryter av samarbeidet med Ole Eskild Dahlstrøm.
- Det fungerer veldig bra. Vi er et team, og jobber kjempebra sammen. Han sitter med mye kunnskap og gløder for dette, som meg.

Stort engasjement
Engasjement er noe Rune Gulliksen har mye av. Han gir av seg sjøl, lever seg inn i hver pasning og hvert skudd.

- Jeg mener at engasjement er utrolig viktig. Mitt lederskap baserer seg ikke på å kjefte og skrike. Humør og engasjement er stikkordene. Sammen med hardt arbeid.
- Og så du, som jeg har sagt før, være glad i å jobbe med mennesker.
Sier Rune Gulliksen.
Som gløder for saken.
 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke