15. des
NY TOPP­SPIL­LER: Lars Løk­ken Øst­li er til­ba­ke i de blå­gu­le far­ge­ne. Om han spil­ler mot Ro­sen­borg i kveld, er fort­satt usik­kert. Foto: Trond Lillebo
 
- Flest enere i eliteserien
Peter Johansson mener Storhamar Dragons er det laget i Get-ligaen som har flest stjernespillere i norsk målestokk som presterer.

Publisert: 11.jan.2011 04.12
Oppdatert: -

ASKER: Før dagens møte med Rosenborg ligger Dragons på fjerdeplass av tabellen. Kun tre poeng bak Vålerenga og Stavanger på andre- og tredjeplass. Storhamar har henholdsvis spilt en og to kamper mer.
Troen i drageleiren er imidlertid stor på å sikre seg en medalje.
Og trener Peter Johansson spiller ut et kort til trenerkollegaene sine:
Han mener laget han trener består av flest stjernespillere i eliteserien.

Østli hever det
Han tenker naturligvis på spillere som Christian Larrivée og Pål Johnsen, som er klubbens to største profiler.
Men med blant andre Johan Ramstedt på vei til toppform og en vaskekte Storhamar-gutt tilbake i garderoben, har Johansson mye å smile over:
- Jeg har aldri sett Lars Løkken Østli selv, men har hørt veldig mye positivt. Det er akkurat en slik type vi trenger i laget, og en spiller som kan forsterke et allerede veldig godt lag. Jeg føler at laget har en veldig god balanse mellom de offensive toppspillerne og de mer urutinerte spillerne som har en veldig god utvikling,
- Er det andre lag i eliteserien som kan sammenlignes med dere når det kommer til stjernespillere?
- Jeg mener at vi kanskje er det laget med flest enere som presterer. I alle fall offensivt. Lørenskog er kanskje det laget som på papiret skal ha flest, men det har ikke fungert godt nok for dem ennå. Likevel er det farlig å avskrive et slikt lag. Stemmer det for Lørenskog når vi kommer til sluttspillet, kan de bli utrolig farlige med så mange gode hockeyspillere, mener Johansson.

Usikkert om han blir ut
I utgangspunktet skal Løkken Østli «hjem» til söta bror og Luleå på januars siste dag.
Johansson håper derimot at den offensive backen blir sesongen ut:
- Jeg har hørt at han har et veldig skudd og er giftig i power play.
Og de to siste ordene står høyt på prioriteringslisten til den svenske ishockeytreneren nå som sluttspill-sommerfuglene begynner å krible i magen:
Dragons ligger på rundt svake 15 prosents uttelling i overtallsspill denne sesongen:
- Det er ikke godt nok. I alle fall ikke i et sluttspill. Vi må opp på over 20. Klart at en spiller som Løkken Østli kan bidra til det. Så får vi bare avvente å se hvor lenge han blir. Akkurat nå vet jeg lite om det.

- Gått veldig opp og ned
Østli forteller til HA-sporten at det første halvåret i Sverige har vært av variabel karakter:
- Det har gått veldig opp og ned. Jeg føler jeg har spilt godt i en del kamper, men jeg har dessverre ikke fått så mye spilletid som jeg ønsket. Derfor skal det bli bra å komme til Storhamar og forhåpentlig få spilt litt mer.
- Hvor lenge jeg blir, får vi se etter 31. januar. Det er klart at et sluttspill med Luleå frister veldig, men også med Dragons kan et sluttspill bli veldig bra, mener Østli.
Den tidligere nummer 37-dragen står med ett mål i den svenske eliteserien.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke