15. des
Tor Inge Martinsen føler grensa nærmer seg for hva kommunen skal bidra med til toppidretten. FOTO: BJØRN-FRODE LØVLUND.
 
- Føler at grensa nærmer seg
Tor Inge Martinsen i By- og bygdelista mener politikerne i Hamar er svært nær grensa for hvor mye mer penger de kan bidra med til toppidrett. Ordfører Morten Aspeli sier flere jobber for å ha lyset på i ishallene.

Publisert: 09.nov.2011 04.12
Oppdatert: -

HAMAR: - Det er ikke klart hva vi mener i denne saken foreløpig, det diskuterer vi først mandag, men det er viktig at vi som politikere våger å kjenne på hvor grensa går forhold til hvor mye penger vi skal bidra med til eliteidrett, sier Tor Inge Martinsen.

Avslo - igjen

Bakgrunnen er at rådmann Svein M. Skaaraas og kultursjef Terje Halvorsen i går kom med kommunens innstilling til Storhamar Dragons' bønn om økonomisk førstehjelp.
Det var neppe noe sjokk for noen at klubben fikk tommelen ned til et nytt ansvarlig lån på rundt fire millioner kroner.
Rådmannen avslo også søknadene til HamKam i 2009 og Storhamar Håndball i 2010.
Da sa lokalpolitikerne likevel ja.
Nå har politikerne i Hamar en uke til å diskutere på om de nok en gang vil gi rådmannen tommelen ned, og gi en av byens toppidrettsklubber munn-til-metoden.

Viktig vedtak i sommer

Tor Inge Martinsen er i Christel Meyers feriefravær, i lederposisjon i By- og bygdelista.
Han var som komitéleder for næring og kultur sterkt involvert i arbeidet med idrettsmeldingene om anleggsdrift og framtidige tilskuddsordninger.
Martinsen påpeker at de politiske forutsetningene om at det er barn og unge som skal ha de kommunale økonomiske midlene i framtida, enstemmig ble vedtatt. Han sier det gjør at en ny lånesøknad fra Storhamar Dragons ikke automatisk blir behandlet positivt.
- Det, sammen med at jeg får litt ikke-nå-igjen-følelse etter at Storhamar Dragons fikk 1,6 millioner kroner i et ansvarlig lån også i fjor, gjør at det blir en viktig diskusjon som vi får neste uke. Jeg registrerer også at Storhamar ikke har oppfylt forutsetningene om deling mellom elite og bredde, som kommunestyret krevde ved tildeling av lånet i fjor, sier Martinsen.

Tør gå imot - ved behov

Ordfører Morten Aspeli fra Arbeiderpartiet sa fredag at Ap ikke vil trykke på konkursknappen for Storhamar, men at det også for dem finnes en grense for idretten.
- Etter Briskebygransking og diskusjonen rundt tidligere idrettsbevilgninger, tør politikerne gå i mot rådmannen igjen?
- Det er ikke overraskende at rådmannen sier nei, ut fra hans oppgave. Vi tør fortsatt å gå i mot rådmannens, vi, det står politikerne fritt til.
Aspeli understreker at han foreløpig kun har fulgt saken i HA, og at politikerne først må få lese saken og papirene fra Storhamar.
- Vi har vært tydelige på at den lokale idretten må justere aktivitetsnivået mot hva de kan håndtere. Samtidig henger bredde og elite sammen, og her må vi se hva Hamar er best tjent med i forhold til mange barn og unge. Det er en del av oss som ønsker å beholde aktiviteten i ishallene, og at lyset fortsatt skal stå på, sier Morten Aspeli.
Formannskapet i Hamar behandler saken onsdag 16. november.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke