23. aug
MINDRE KØLLEBRUK: Pål Johnsen vil ha norske dommere til å slå ned på holdinger og køllebruk, slik som i andre land og internasjonale kamper. Her er det Andreas Gröndahl som slåss med motstander og kølle.Foto: Henning Rugsveen
 
- Går motsatt vei av hele verden!
Pål Johnsen vil sende norske hockeydommere til Sverige og på landskamper hvis de mener at det er samme toleransenivå for holding og køllebruk i Norge som det er internasjonalt.

Publisert: 12.mar.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: - Vi er i ferd med å gå motsatt vei av hele verden når det gjelder hva som er lov på hockeybaner, sier Pål Johnsen oppgitt:
- Hvis de norske dommerne mener noe annet om nivået på hva de tillater i norske serie og sluttspill, bør de dra og se et par kamper andre steder. Hektinger og holdinger som tillates i norsk hockey ville gitt to-minuttere i hopetall i internasjonal hockey. Og det sier jeg ikke fordi Storhamar tapte i kvartfinalen, det var ikke derfor vi ble slått ut, men det er et stort problem for norsk hockey.

Lønner seg?

Dragons har denne sesongen forsøkt å bli et spillende hockeylag, men Johnsen sitter igjen med en følelse av at det ikke lønner seg, selv om det gir flere tilskuere.
- Når det gir bedre resultater å ty til ulovligheter med kølla uten at man blir straffet, hva er da det enkleste å gjøre? Det er nesten umulig å satse på den utviklingen vi ønsker med slik dømming bare i Norge, sier Johnsen.
Allerede før det hadde gått et minutt av kampen torsdag, hadde Andreas Gröndahl blitt stopp av en takling der en Lillehammer-spiller gikk inn med armer og kølla hevet foran seg. Mot en liten spiller som Gröndahl kommer smellen i hodehøyde.

- NHL har skjønt det

- Se på Mats Zuccarello. For ti år siden ville han aldri ha fått spille i NHL, han ville vært for liten. Men til og med NHL-klubbene har skjønt at de måtte gjøre noe for å få et mer underholdende spill og en mer familievennlig idrett. Det er ikke mange år siden at de andre nasjonene avskrev oss fordi våre spillere var for små og lette i for eksempel junior-VM, nå er det det de satser på sjøl, og de slår hardt ned på all ulovlig bruk av kølla, sier Johnsen.

- Tillater mer enn i NHL

Lars Olav Gaden er leder i dommerutvalget i Norges Ishockeyforbund. Han er ikke enig i at Norge skiller seg så voldsomt ut.
- Vi gjorde en innskjerping midt i sesongen i fjor, og den synes jeg vi følger bra fortsatt. Vi ligger på et nivå som elitehockey, det vil si klubbene, og forbundet ønsker i forhold til et destruktivt spill, men vi tillater mer enn i for eksempel NHL, sier Gaden.
Han peker på at lagene i eliteserien har hatt forskjellige meninger som om mye annet.

Betenkelig

Storhamar-kapteinen får støtte av Storhamar-leder Tore Tomter, som også sitter i styret i Elitehockey.
- Utviklingen med mer spill og færre ulovligheter har vært så positiv av de vurderer å øke banestørrelsen i Nord-Amerika, og å tenke europeisk, slik at teknikerne og de som underholdt mest skal få bedre vilkår. Da er det betenkelig å se norske hockeykamper, sier Tomter.
Han har sett en rekke kamper i utlandet de siste årene, og er ikke i tvil om at reglene tolkes annerledes i norsk hockey. Nå håper han forbundet, Elitehockey og dommerne kan ta en diskusjon og komme fram til en felles enighet.
- Og da må vi lytte litt ekstra til landslagssjef Roy Johansen, som nettopp opplever dette på kroppen med landslaget, at norske spillere sitter for mye utvist.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke