18. aug
SIK­RET FORT­SATT DRIFT: Stor­ha­mar Dra­gons er sik­ret fort­satt drift, men går tøf­fe ti­der i møte. Klubben må bret­te opp er­me­ne og kom­me fram med kost­nads­spa­ren­de til­tak gan­ske om­gå­en­de.
 
- Gir oss livet tilbake
- Dette gir oss livet tilbake, sa lederen av Storhamar Dragons, da han fikk vite at flertallspartiene i formannskapet går inn for å bevilge 2,5 millioner kroner i nødhjelp til ishockeyklubben på Hamar Vest.

Publisert: 15.nov.2011 04:12
Oppdatert: -

HAMAR: Flertallspartiene, Ap, KrF, Sp og Pp, i formannskapet hadde felles gruppemøte på Dragons-saken i går. Det ble full enighet om å gå for en redningsplan.

Ønsket seg 4 mill.

Dragons hadde ønsket seg 4,3 millioner kroner. Slik sett er 2,5 mill. i snaueste klaget etter Erik Kristiansens smak.
- Men dette skal vi klare. Vi bøyer nakken og sier tusen takk, sier Kristiansen og leger til: - Pengene vi får, er nok til å gjøre et ærlig forsøk.
Dragons har per i dag, en kortsiktig gjeld på 2,6 millioner + 360.000 kroner.

Mot minus på 2,6 i år

- Utfordringen ligger på tre millioner kroner. Med et årsresultat på minus 2,6 millioner kroner for 2011, er vi i prinsippet nede på pluss/minus 0. Men det viktigste med lånet fra kommunen, er at vi får tid til å handle. Vi er positive, ydmyke og takknemlige, sier Kristiansen som har forståelse for at kommunen stiller krav til klubben.
- Dette betyr at vi må gjøre jobben raskere enn vi egentlig hadde tenkt.

Må ta andre grep

- Storhamar søkte om 4 millioner kroner, hvorfor imøtekom dere ikke det, Aspeli?
- Vi mente at klubben samtidig må ta andre grep raskt for å komme på fote igjen. De må gå en runde med kreditorene sine, lage en tiltaksplan og tilpasse driften til den økonomiske virkeligheten. Det er det ingen grunn til å vente med.

Stiller krav

Men kommunen gir ikke fra seg pengene uten at de stiller krav til Storhamar Dragons:
- Vi vil ha tilbakerapportering på framdriften av klubbens gjeldsforhandlinger og ha en løpende orientering om hvordan den økonomiske situasjonen i klubben er, sa ordfører Morten Aspeli.
Han gjentok nok en gang hvor viktig Dragons elitesatsing er for byen og for miljøet rundt klubben, men også for driftingen av ishallene på Hamar Vest, der både Storhamar Yngres og Storhamar kunstløp er viktige brukere.
- Kommunen selv har også interesse av at Dragons får leve videre. Både kommunens barnehager og skoler er brukere av ishallen.
- Klubben har i en årrekke gjort en fantastisk jobb med barn og unge i sitt nærområde, og står bak en samfunnsregnskap som helt klart går i pluss, uten at vi kan tallfeste det, men det er betydelig, sier Morten Aspeli.

Også Høyre positive

Også på Høyres gruppemøte var søknad fra Dragons om lån til videre drift oppe til behandling i går. Også Høyre går inn for å hjelpe Dragons over kneika.
- Men også vi stiller krav til Dragons. Vi kan ikke ha det slik i all framtid at eliteserielagene med jevne mellomrom, står på døra til ordføreren og ber om penger. Som en betingelse for lånet vi går inn for å gi, må vi stille krav til likebehandling med andre eliteidrettslag. Punkt nummer en er at eliteidrettslagene tilpasser driften til hvert enkelt lags økonomiske situasjonen. Jeg kan tenke meg at vi setter de samme kravene til både Dragons, HamKam og Storhamar håndball, om at de jevnlig skal rapportere inn driftstallene sine til Hamar kommune, slik at kommunen får bedre kontroll og gis muligheter for en tettere oppfølging.
- Det er også viktig at kommunen lager rammebetingelser som idretten kan leve med i årene framover, uten at de, gang på gang, må gå til kommunen å be om nødhjelp for å klare sine forpliktelser, sa Michael Oreld.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke