22. aug
 
Storhamar slo Vålerenga foran 5012 tilskuere i Hamar OL-Amfi
Storhamar fortsatte sin gode form og står nå med fire strake seire.

Publisert: 12.okt.2014 15:38
Oppdatert: 13.okt.2014 06:53

(Storhamar Dragons - Vålerenga 3-1)

Det var en glad og fornøyd Alexander Smrnov som snakket med HA-sporten etter den gode kampen mot Vålerenga.

- I dag spiller vi på den måten jeg vil at vi skal spille. Vi spiller veldig godt organisert og gjør jobben vår akkurat sånn som vi er blitt enige om å gjøre det, sier Smirnov, og fortsetter:

- Vi møter et godt lag. Det er ikke Vålerenga som er dårlig i dag, det er vi som er gode. De hadde noen farlige muligheter i første periode, men vi endret litt på måten vi skulle spille på og det funket bra for oss.

Erik de la Rose måtte gå i garderoben etter å blitt taklet stygt i hodet av Brian Ihnacak. Det forbauser Smirnov at dommeren står to meter unna, men ikke gjør noe med situasjonen.

- Dommeren må gi utvisning på den! Han står to meter unna og ser på at Vålerenga-spilleren hopper opp og treffer Erik i ansiktet, men gjør ingenting med det. 

- Kommer dere til å sende inn video av situasjonen?

- Det er noe vi vurderer, men jeg har ikke rukket å tenke så mye på det, avslutter Smirnov.

de la rose med perlescoring

Det var en litt nervøs og rolig start på kampen. Verken Storhamar eller Vålerenga ønsket å gi bort noen muligheter på overganger.

Etter hvert som kampen gikk, tok Storhamar mer og mer over. 

Erik de la Rose hadde en kjempemulighet etter halvspilt periode, men skuddet gikk rett i fanget på landslagsmålvakt Steffen Søberg.

Like etterpå hadde Vålerenga sin største sjanse. Hamar-gutten Eirik Salsten skjøt et hardt skudd fra skrått hold. Pucken gikk som en missil i tverrliggeren og ut. 

Så kom scoringen for hjemmelaget. De la Rose herjet rundt i Vålerengas sone og fintet vekk den ene spilleren etter den andre. Da han var ferdig med dragningene, var det tid for å avslutte. Svensken la på et lurt håndledsskudd rett i krysset, og Storhamar fikk det viktige første målet.

storhamar herjet med gjestene

Storhamar dominerte den andre perioden fra første dropp.

Dragons hadde en rekke muligheter til å score, men en god Steffen Søberg reddet Vålerenga gang etter gang. 

Men så kom scoringen. Storhamars førsterekke kjøre karusell med Vålerenga. Larrivèe spilte en god pasning til Jensen som skjøt et hardt skudd. Søberg reddet, men pucken spratt ut til Skadsdammen. Han fikk stå alene og grave etter den løse pucken, og til slutt fikk han lurt gummiskiva over streken.

Joakim Jensen hadde også en kjempemulighet til å legge på til 3-0. Oslo-gutten skjøt et knallhardt skudd i tverrliggeren etter fine kombinasjoner med Jacob Berglund. 

På slutten av perioden fikk Erik de la Rose et ublidt møte med Brian Ihnacak. Vålerenga-spilleren hoppet opp og taklet målscorer de la Rose rett i ansiktet. Dommer Per Gustav Solem sto to godt plassert, men valgte å la spillet gå videre. De la Rose prøvde å fortsette, men måtte gi seg med store hodesmerter. 

Storhamar vant skuddstatistikken hele 14-5.

Vålerenga presset hardt

Det var et helt nytt Vålerenga-lag som kom ut til den tredje perioden. Vålerenga-trener Espen "Shampo" Knutsen stokket om på laget og gikk ned på antall spillere. 

Vålerenga presset Storhamar hardt, men hjemmelaget forsvarte seg godt. 

Etter halvspilt periode fikk Vålerenga scoringen de hadde jobbet for. Morten Ask fikk gå inn fra skrått hold og satte pucken opp i motsatt hjørne.

Men Storhamar hadde ikke planer om å la seieren glippe.

Med fire minutter igjen å spille, kom den viktige 3-1-scoringen. Mads Hansen serverte Martin Gran en ferdigscoret pasning, som unggutten enkelt kunne sette i mål.

Slik kom målene:

1-0 Erik de la Rose (Lars Erik Hesbråten, Jacob Berglund) 15:04

2-0 Eirik B Skadsdammen (Joakim Jensen, Christian Larriveé) 23:52

2-1 Morten Ask (power play) (Stefan Espeland) 50:37

3-1 Martin Gran (Mads Hansen, Pål Johnsen) 54:27


 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke